Piedone, înregistrat de DNA într-o convorbire cu Ion Rădoi, șeful sindicatului de la metrou. Prima reacție a primarului

20 iul. 2021
329 Afișari
Piedone, înregistrat de DNA într-o convorbire cu Ion Rădoi, șeful sindicatului de la metrou. Prima reacție a primarului

Primarului Sectorului 5, Cristian Popoescu Piedone, a fost surprins de DNA într-o înregistrare cu Ion Rădoi, șeful sindicatului Metrorex, în timp ce îi cerea o jumătate de stație de metrou pentru spații comerciale. Totuși, ulterior, edilul sectorului 5 spune că totul a fost ”o glumă”.

Un adevărat scandal a izbucnit zilele acestea după ce publicația G4media.ro a intrat în posesia unor stenograme dintr-o ordonanţa DNA de inculpare a liderului de sindicat de la metrou, Ion Rădoi. În acestea este surprinsă o discuție telefonică între primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone și liderul de la metrou.

Se pare că edilul ar fi întârziat voit demolarea chioşcurile ilegale de la metrou de pe raza Sectorului 5, conform procurorilor DNA. Documentul atestă că Piedone i-ar fi cerut lui Rădoi să îi dea şi lui spaţii comerciale, la Izvor, în schimbul ne-demolării. Totuși, acum Piedone spune că este vorba de o glumă.

Stenograma discuției dintre Piedone și Ion Rădoi

Stenograma DNA privind discuția dintre Piedone și Rădoi:

Piedone: După ce o să învii, îmi dai şi mie o jumate de staţie la Izvor şi mie?

Ion Rădoi: O juma de staţie întreagă îţi dau!

Piedone: Hai, te iubesc, stai liniştit! Deci, fratele meu şi ai văzut că, mă tu ai văzut reacţia mea şi a lui Negoiţă, da? Noi vorbim de cerebral, nu vorbim de ….

(…)

Piedone: Rădoi, gândeşte-te că frati-miu a, s-a născut în metrou şi a ieşit la pensie în metrou!

Ion Rădoi: Da mă, ştiu! Lasă-l să-i dea Dumnezeu sănătate! De parcă nu ştim! Dar n-am avut noi, noi n-am avut niciodată şi vreau să spun că tu m-ai mai ajutat o dată, când vorbeam despre prima şi de alea, alea, nu are rost să vorbim prea mult…

Piedone: Da!

Ion Rădoi: Când am ajuns pe la Eforie cu alte nebunii..

Piedone: Da!

Ion Rădoi: Plecat din ţară şi…

Piedone: Deci, tati, bazează-te pe mine, atât îţi spun! Şi las-o în înţelepciunea legii s-o rezolve pentru că eu îs pe lege şi le-o dau pe lege înapoi, da?

Ion Rădoi: Da!

Piedone: Cum tu le-o dai la ăştia care-i acţionezi în judecată şi le ceri daune şi toţi la toţi primarii…

Ion Rădoi: Exact! Paişpe le …

Piedone: Eu aşa îţi dau ţie, da? (neinteligibil) Cine?

Ion Rădoi: Negoiţă! Că i-am zis pe nume!

Piedone: Păi stai puţin! Negoiţă nu-i cu tine?

Ion Rădoi: Ba da! Păi lucrează la fel ca tine!

Reacția lui Piedone după apariția stenogramelor

Ulterior, după apariția informațiilor în presă, Cristian Popescu Piedone a venit cu o reacție pentru G4Media.ro și a explicat că înregistrarea în care îi cerea o jumătate de stație de metrou pentru spații comerciale, a fost de fapt ”o glumă”. Edilul mai spune că este de aproape 28 de ani în administrație și nu poate face asemenea greșeli elementare.

”Am făcut un spirit de glumă în stilul meu caracteristic. Cum să zic, și la telefon, să mi se dea jumătate de stație, păi ce, am înnebunit? Fiecare e pe lege, eu am spus în convorbire că sunt pe lege. Una a fost la telefon, alta sunt documentele (…) Am zis-o într-un spirit de glumă. Hai să fim serioși, am aproape 28 de ani în administrație, nu pot face asemenea greșeli elementare. Am glumit, da, una a fost vorba, alta actele derulate conform legii”, a transmis Piedone pentru G4Media.ro.

Autorizația de demolare a fost deja emisă din iunie

De asemenea, Piedone a mai spus că a emis încă din data de 11 iunie autorizație de demolare pentru chioșcurile de la stațiile de metrou din Sectorul 5, urmând ca ca acestea să fie demolate în următoarele zile, pe banii Metrorex, de către o firmă specializată a Primăriei Sectorului 5.

Acuzații grave la adresa lui Ion Rădoi, vizat de DNA

De asemenea, Piedone mai spune că Rădoi a insistat să aibă o întrevedere cu el. Mai mult, acesta mai spune că întârzierea nu se datorează unei înțelegeri cu liderul de sindicat ci pentru că firma primăriei care trebuia să se ocupe de acest lucru a avut și alte lucrări de investiții în sector.

”Rădoi a insistat foarte mult să ia legătura cu mine, am evitat să mă întâlnesc, m-am întâlnit la un moment dat, a venit cu o plachetă din partea metroului – înainte de această convorbire. Am îndeplinit toate formalitățile legale (…)

Procurorii DNA au ridicat documentele și au constatat că am îndeplinit toate procedurile legale, iar întârzierea nu se datorează faptului că nu am vrut sau am pretins ceva de la dl Rădoi. Ci pentru că din dispoziția care este deja emisă din 11 iunie, în care Infrastructura SA, din dispoziția mea, trebuie să dezafecteze aceste chișcuri. Infrastructura SA era angrenată în alte lucrări de investiții în sector, s-a amânat. Procedura va fi dusă la îndeplinire, probabil în seara asta – mâine, dar chișcurile se vor demola. Sindicatul mă dă și în judecată”, a mai explicat Cristian Popescu Piedone

Cookies