Piedone inițiază proiectul “Grădinița de vară”. Preșcolarii din Sectorul 5 vor avea acces gratuit

14 iun. 2021
107 Afișari
Piedone inițiază proiectul “Grădinița de vară”. Preșcolarii din Sectorul 5 vor avea acces gratuit

Primăria Sectorului 5, prin primarul Cristian Popescu Piedone a inițiat proiectul “Grădinița de vară”, pentru a veni în sprijinul copiilor cu alternative educative de petrecere a vacanței școlare.

Piedone inițiază proiectul “Grădinița de vară”

Scopul proiectului “Grădinița de vară” este de a stimula implicarea preșcolarilor în activități recreative, urmărind dezvoltarea intelectuală, fizică și socio-emoțională a acestora.

Primăria Sectorului 5 își dorește să contribuie la promovarea, în rândul copiilor, a principiilor stilului de viață sănătos, cu ajutorul unui program de servire a mesei în mod regulat, precum și în dezvoltarea imaginației și creativității preșcolarilor, a capacităților acestora de acceptare și respectare a diversității.

De asemenea, dezvoltarea autocontrolului și a expresivității emoționale a preșcolarilor, cât și a capacității de a relaționa și comunica sunt obiective pe care Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone și le-a propus să le atingă prin implementarea acestui program instructiv-educativ.

Preșcolarii din Sectorul 5 vor avea acces gratuit

Pe parcursul proiectului educațional, în fiecare lună, peste 750 de preșcolari din Sectorul 5 vor avea acces gratuit la cursurile ”Grădiniței de vară”. Copiilor le vor fi asigurate două mese principale (micul dejun și prânzul) și două gustări pe bază de fructe și/sau lactate. Fiecare preșcolar va beneficia de două activități recreative pe săptămână, respectiv “Joc și mișcare” și “Clubul de limba engleză”. Copiii vor participa la activități în aer liber, iar în fiecare grădiniță vor fi organizate spectacole de teatru de păpuși.

Proiectul va fi implementat în anul școlar 2020 – 2021 (în perioada iulie – august 2021), în cadrul a șapte unități de învățământ de nivel preșcolar de stat din Sectorul 5, respectiv:

  • Grădinița Nr. 34;
  • Grădinița Nr. 35;
  • Grădinița Nr. 53;
  • Grădinița Nr. 73 :
  • Grădinița “Căsuța-Fermecată”;
  • Grădinița “Electromagnetica”;
  • Grădinița “Paradisul-Verde”.

Toate cheltuielile aferente susținerii acestui proiect sunt asigurate de la bugetul local al Sectorului 5. Bugetul total al proiectului este de 1.690.500 lei, incluzând plata cadrelor didactice, a personalului de îngrijire, activități și materiale educaționale, activități culturale, hrană, materiale igienico-sanitare și cheltuieli administrative.

Sursă foto: Facebook/ Primaria Sectorului 5

Cookies