BAZAR

Piedone în luptă cu maidanezii: trei lasouri şi o puşcă cu tranchilizant

Pentru a putea strânge maidanezii de pe străzile Sectorului 4, Piedone susţine că are nevoie doar de câteva lucruri.

„Îmi trebuie trei lasouri, o puşcă cu tranchilizant şi o maşină. Și să-mi spună primarul general unde să-i duc. Că eu nu am bani de construit adăposturi”, a declarat primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Edilul spune că s-a consultat de mai multe ori cu cetăţenii din Sectorul 4 în privinţa problemei câinilor fără stăpân şi a constatat că cei mai mulţi bucureşteni nu sunt de acord cu eutanasia patrupedelor. „Nici eu nu sunt de acord cu eutanasierea. Și nici oamenii nu vor. Am avut mai multe întâlniri cu cetăţenii şi au fost pentru sterilizare şi colectare în adăposturi”, a menţionat Piedone care a adăugat că, până acum, a fost ajutat de Fundaţia pentru protecţia animalelor „Vier Pfoten”.

Cu aceeaşi asociaţie, primarul Sectorului 6 – Cristian Poteraş a anunţat că va semna, marţi, un contract de colaborare pentru sterilizarea câinilor fără stăpân, deparazitare şi vaccinare anti-rabică.

„Pe lângă procedurile de prindere, metodele de sterilizare, deparazitare şi vaccinare, contractul prevede şi întocmirea unei evidenţe prin înregistrarea câinilor sterilizaţi şi deparazitaţi”, au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 6.

Recent, legea privind problema maidanezilor a fost declarată neconstituţională, aşa că în continuare câinii fără stăpân, care nu au fost revendicaţi la 14 de zile de când au fost aduşi în adăpost, pot fi eutanasiaţi. Primarul general, Sorin Oprescu, susţine că în următorii doi ani, municipalitatea va asigura aproximativ 10.000 de locuri pentru maidanezi, locul fiind deocamdată ţinut secret de administraţia locală. De la începutul mandatului şi până în prezent, edilul şef nu a mai construit niciun adăpost, astfel că, acum, Primăria Capitalei asigură doar 90 de locuri pentru aproximativ 50.000 de câini fără stăpân, după cum B365.ro a scris aici.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button