Piedone îi cere şi el lui Oprescu să organizeze un referendum privind sectoarele

de:
19 ian. 2011
0 Afișari
Piedone îi cere şi el lui Oprescu să organizeze un referendum privind sectoarele

„Consider că este singura cale legală şi morală prin care locuitorii urbei să poată decide asupra modului în care trebuie administrată Capitala. (…) Părerea cetăţeanului e literă de lege!”, se arată în scrisoarea trimisă primarului general de Piedone, potrivit agenţiei NewsIn.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, i-a cerut public marţi primarului general Sorin Oprescu să iniţieze, în termen de o săptămână, un referendum în Bucureşti pe tema desfiinţării primăriilor de sector şi a solicitat PSD să iasă din complicitatea cu Elena Udrea.

Edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, tot marţi, că un referendum pentru menţinerea sau desfiinţarea sectoarelor ar fi util şi că el crede într-un „Bucureşti compact”. „Trebuie să fie un singur buget, nu şapte”, a mai spus Oprescu, referindu-se la faptul că sectoarele Capitalei, şase la număr, au fiecare câte un buget, iar municipalitatea bucureşteană, un altul.

Subiectul desfiinţării sectoarelor a reintrat în actualitate după ce preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a scris pe blogul său că impunerea unei Legi a Capitalei este absolut necesară şi propune convocarea unui referendum pe această temă, considerând că cei care se opun proiectului sunt „baronii de Bucureşti”, precum Andrei Chiliman, primarul sectorului 1.

Cookies