Piedone îi ameninţă cu amenzi de 15.000 de lei pe proprietarii de terenuri mizerabile

de:
06 apr. 2011
0 Afișari
Piedone îi ameninţă cu amenzi de 15.000 de lei pe proprietarii de terenuri mizerabile

Primii care au intrat în vizorul administraţiei locale sunt proprietarii de terenuri situate în perimetrul descris de complexul comercial Sun Plaza şi ansamblul locativ Asmita Garden, respectiv pe străzile Şeica, Şezătoarei, Volovăţ şi Ungra.

După cum susţin reprezentanţii Primăriei Sectorului 4, unele dintre aceste terenuri au fost transformate în spaţii de depozitare pentru deşeuri menajere, materiale de construcţii şi pământ tehnologic, reprezentând un adevărat focar de infecţie pentru vecini.

„Am solicitat inspectorilor intensificarea controalelor şi monitorizarea terenurilor aflate în proprietate privată, pe care se formează frecvent depozite necontrolate de deşeuri. Proprietarii de terenuri care nu îşi respectă obligaţiile în acest sens, vor fi sancţionaţi drastic pentru că arată dispreţ faţă de protejarea mediului înconjurător”, a declarat Cristian Popescu-Piedone, primarul Sectorului 4.

59 dintre proprietarii de terenuri din zona Văcăreşti au fost somaţi ca, în cel mai scurt timp, să amplaseze plăcuţe de identificare (stradă, număr poştal, precizarea că terenul este proprietate privată etc.), să salubrizeze, să igienizeze şi să gazoneze terenurile pe care le deţin. În caz contrar, aceştia riscă amenzi cuprinse între 7.500 – 15.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 50.000 la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Următorii pe listă sunt proprietarii de animale de companie

Piedone a mai atras atenţia că, în perioada următoare, inspectorii primăriei vor demara o campanie de informare a proprietarilor de animale asupra obligaţiilor pe care aceştia le au atunci când îşi scot câinii şi pisicile la plimbare în faţa blocului.

‘Proprietarii trebuie să deţină asupra lor materialele necesare (mătură, pungă, făraş etc.) pentru curăţarea locului şi evacuarea excrementelor. Cei care nu se vor conforma prevederilor legale, riscă sancţiuni contravenţionale cuprinse între 200 şi 500 de lei pentru nerespectarea normelor în timpul plimbării animalelor pe domeniul public şi 1.000 – 3.000 lei dacă nu sunt respectate obligaţiile privind creşterea animalelor în imobile cu spaţii comune”, au precizat oficialii Primăriei Sectorului 4.

Cookies