Piedone ia la puricat firmele și persoanele fizice care aruncă gunoiul pe spațiul public

de:
26 feb. 2013
0 Afișari
Piedone ia la puricat firmele și persoanele fizice care aruncă gunoiul pe spațiul public

Demersul Edilului se înscrie în seria activităţilor întreprinse în scopul salubrizării, igienizării şi reducerii cantităţii de deşeuri depozitate pe domeniul public al Sectorului 4.

Într-o primă fază, cu sprijinul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Sector 4, a fost realizată o analiză, numărul contractelor înregistrate de către prestatorul autorizat care operează pe raza Sectorului 4 fiind raportat la numărul de locuitori.

Rezultatul? Contractele de salubrizare încheiate reprezintă numai 52%! Astfel, este mai mult decât evident faptul că restul, de aproximativ 48%, depozitează necontrolat deşeuri menajere pe domeniul public, ceea ce a condus către acumularea unor depozite care induc discomfort, un aspect inestetic străzilor şi pun în pericol chiar sănătatea cetăţenilor.

De aceea, începând cu această săptămână, sub directa coordonare a Primarului Cristian Popescu – Piedone, echipe mixte, formate din poliţişti locali şi inspectorii ai Direcţiei de Gospodărire Locală din cadrul Primăriei Sectorului 4, vor demara seria controalelor, primele verificări urmând a fi realizate la gospodăriile individuale. Ulterior, prin mobilizarea unui efectiv sporit de inspectori, se va acţiona, concomitent, şi în cazul celor 1.600 de asociaţii de proprietari, cât şi al sediilor în care îşi desfăşoară activitatea agenţii economici.

Locuitorii Sectorului 4 trebuie să ştie că, în baza HCGMB 120/2010, au obligaţia de a încheia contracte de salubrizare cu prestatorii autorizaţi de Primarul General, care operează pe raza Capitalei. În caz contrar, abaterile vor fi sancţionate conform HCLS4 22/2007, sancţiunile ce pot fi aplicate fiind cuprinse între 500-2.500 lei.

„Suntem foarte aproape de a demara campania de curăţenie de primăvară, acţiune pe care o pregătim intens şi în care vor fi angrenate toate departamentele Autorităţii Locale Sector 4, sub directa mea coordonare. Eu şi întreaga mea echipă vom scoate Primăria în stradă, pentru că numai la firul ierbii poţi acţiona eficient şi în folosul locuitorilor Sectorului 4, plătitori de taxe şi impozite. Însă, fără aportul lor, ne va fi cu mult mai greu, fiindcă o vorbă înţeleaptă ne învaţă că adevărata curăţenie nu se face, ci se păstrează. Contez pe sprijinul lor, nu sunt adeptul umplerii carnetului de amenzi, numai că nu vreau ca aceia care sunt corecţi, au încheiat contracte de salubrizare, achitând taxele aferente cu onestitate civică, să aibă de suferit din cauza celor certaţi cu normele de civilizaţie urbană, care aleg să nu-şi respecte vecinii şi oraşul” – a declarat Cristian Popescu Piedone, Primarul Sectorului 4.

Cookies