ESENTIAL

Piedone i-a scos afară din primărie pe patronii firmei Norocel şi Norocica SRL

Primarul Cristian Popescu Piedone a hotărât să dea afară din primărie bufetul societăţii „Norocel şi Norocica”, care opera de puţin timp la parterul clădirii administrative. Decizia edilului a fost luată la ultima şedinţă de Consiliu Local când, pe ordinea de zi, se afla proiectul de hotărâre privind aprobarea chiriei lunare pe care ar fi trebuit să o plătească această firmă în următorul an.

Potrivit proiectului de hotărâre de Consiliu Local Sector 4, agentul economic Norocel şi Norocica SRL ar fi trebuit să achite la primărie o taxă de 100 de euro pe lună pentru a putea utiliza spaţiul de circa 10 metri pătraţi din incinta administraţiei locale.

O parte din consilierii locali au atras însă atenţia primarului că firma care să desfăşoare activităţi de tip bufet în incinta primăriei ar trebui desemnată în urma organizării unei licitaţii publice la care să participe mai mulţi agenţi economici pentru a putea obţine astfel un preţ cât mai bun.

„Domnule primar, dumneavoastră v-aţi dat avizul să votăm valoarea unei taxe. Dar, de fapt, noi aprobăm un contract de închiriere. N-ar fi trebuit organizată o licitaţie?”, s-a întrebat retoric consilierul local al Partidului Conservator, Ovidiu Zară. Acesta a propus un amendament să fie supus la vot doar proiectul de hotărâre de Consiliu Local privind cuantumul chiriei lunare, ulterior urmând să fie organizată o licitaţie publică pentru închirierea efectivă a spaţiului.

În replică, primarul Sectorului 4 a cerut desfiinţarea bufetului de la parterul clădirii. „Nu mai facem niciun bufet în cadrul primăriei. Să fie spaţiul gol. Facem xerox acolo. Ce să spun? Ne trebuie proiect pentru o jumate de metru acolo, unde mâncau salariaţii?”, a comentat edilul Cristian Popescu Piedone.

De la bufetul amplasat în incinta administraţiei locale, salariaţii Primăriei Sectorului 4 puteau cumpăra apă, cafea, sucuri şi sandwich-uri la preţuri puţin mai mici decât cele practicate pe piaţă pentru produse similare.

Potrivit site-ului Ministerului de Finanţe, societatea Norocel şi Norocica SRL este înregistrată în anul 2006 în comuna Brezoaele din judeţul Dâmboviţa. Ultimele date publicate arată că firma a raportat la sfârşitul anului 2009 o cifră de afaceri de sub 8.000 de lei şi pierderi de aproximativ 54.000 de lei.

Proiectul de hotărâre de Consiliu Local Sector 4 privind valoarea chiriei lunare de plată pentru utilizarea spaţiului de la parterul sediului administraţiei locale a fost, în final, retras de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button