Piedone, filmat în lanurile de ciulini, iarbă și flori de câmp din zone selecte ale Bucureștiului. „Vegetația necontrolată crește și lasă imaginea unui oraș părăsit”

06 mai 2022
5812 Afișari
Piedone, filmat în lanurile de ciulini, iarbă și flori de câmp din zone selecte ale Bucureștiului. „Vegetația necontrolată crește și lasă imaginea unui oraș părăsit”

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a realizat un videoclip în scuarurile aflate în aria sectorului pe care-l conduce, dar administrate de Primăria Municipiului București prin ALPAB, Administrația lacuri, parcuri și agrement. Pentru a scoate în evidență cât sunt de neîngrijite, primarul Sectorului 5 a cules un buchet de flori sălbatice, gălbenele, mușețel și maci, și l-a dus la sediul PMB, pentru a fi dat primarului general Nicușor Dan.

Cum arată scuarurile din centrul Bucureștiului. „Cetățenii cred că Piedone nu-și face treaba”

Prima oprire: Bd. Tudor Vladimirescu (între George Coșbuc și 13 septembrie, Panduri)

  •  „Ciulini. Este un peisaj de pe bulevardul care duce spre Palatul Cotroceni”
  • „Îi culegem d-lui primar general niște flori de pe câmpurile din Sectorul 5 administrate de domnia sa, să-i trimitem un buchet poate îl îndulcim.
  • „Seamănă cu un buchet de miresă poate ne căsătorim, aș face și asta dacă aș ști că se gândește la sectorul 5, sunt scuaruri întregi, 9.000 mp de spațiu verde care sunt administrați de PMB.”

A II-a oprire: Bd. 13 septembrie

  • „Uite și mușețel și gălbenele, si mac. Sunt lanuri de ciulini. La 50 m în spate se află un prestigios hotel unde peste 30-40 % din capacitate este ocupată cu străini.”
  • „Am încercat să acoperim cu voluntariat (să cosească vegetația – n.r), dar nu putem, am facut amenajare în pastilele care ne aparțin”

A III-a oprire: Bd. Panduri

  • ”În fața Palatului Cotroceni unde vin președinți de stat să viziteze România, dacă nu aveți respect (către primarul Nicușor Dan) pentru cetățenii Sectorului 5, poate aveți pentru cei care vizitează România”
  • ”Anul trecut am făcut voluntariat aici”
  • ”Ne aflăm în București, nu pe câmp”

A IV-a oprire: Opera Română

  • ”Bine că avem maci într-unul dintre scuarurile imense din fața Operei Naționale din București”

 

Ce îi cere Cristian Popescu Piedone primarului general Nicușor Dan

Pentru a putea întreține vegetația de pe scuarurile din Sectorul 5, primarul Cristian Popescu Piedone îi cere lui Nicușor Dan să pună pe ordinea de zi a CGMB o propunere de abrogare a deciziei ca PMB să administreze spații verzi din sectoarele Bucureștiului. În acest fel toate zonele verzi ar putea reveni sectoarelor.

„Oamenii se așteaptă ca primarul ales să le rezolve problemele, ei își plătesc taxele și impozitele la sector, nu sțiu că sunt în administrarea PMB, aproximativ 70.000 mp aparțin Primăriei Municipiului București”, a spus Piedone în înregistrarea video.

Edilul Sectorului 5 spune că a depus memorii și proiecte de hotărâri la primarul Nicușor Dan, însă fără succes.

„D-le primar dacă aveți o problemă cu primarul Piedone e doar problema dvs, dar ce aveți cu locuitorii sectorului 5?

(…) Vegetația necontrolată crește și lasă imaginea unui oraș părăsit, a unui sector care este administrat doar într-o mică proporție de noi pentru că marile bulevarde vă aparțin.”, a mai spus primarul Sectorului 5.

Întrega înregistrare VIDEO realizată cu primarul Cristian Popescu Piedone.

 

Îți recomandăm să citești și:

 

Cookies