ARHIVA B365

Piedone are de plătit o cauțiune de 1,5 milioane lei. A fost chemată ambulanţa la el acasă

UPDATE: Vineri seară, la locuinţa fostului edil al Sectorului 4 a fost chemată o ambulanţă, anunţă cancan.ro. Fostul primar a fost găsit de medici cu tensiunea foarte mare. 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv de la data de 18.12.2015, faţă de inculpatul POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, la data faptelor primar al Sectorului 4 București. cercetat pentru infracţiunile de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi fals intelectual;

Inculpatul va depune, în termen de 10 zile de la data emiterii prezentei ordonanţe, o cauţiune în valoare de 1.500.000 lei, ce va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei, la o unitate bancară.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei şi la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei şi instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei;
c) să se prezinte la Poliţia Sectorului 4 București, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat;
d) să nu depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent;
e) să nu se apropie de şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu inculpaţii şi cu martorii din acelaşi dosar
f) să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;
g) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Inculpatului i se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar pe cauţiune se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri aflate în proprietatea inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone, precum şi asupra unor sume de bani.
Măsura sechestrului asigurător a fost dispusă şi faţă de bunuri şi sume de bani aparţinând inculpatelor IOFCIU AURELIA, GANEA LUMINIȚA-LARISA, MOȚOC SANDRA-RAMONA, la data faptelor funcţionare în cadrul Primăriei al Sectorului 4 București.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Cristian Popescu Piedone merge din nou la DNA. După ce judecătorii l-au lăsat în libertate fără nici o măsură preventivă, procurorii DNA au mai descoperit o faptă de abuz în serviciu pentru care au extins urmărirea penală şi l-au plasat pe Piedone în control judiciar pe cauţiune. Astăzi, fostul edil al sectorului 4 va afla de la DNA valoarea cauţiunii pe care trebuie să o plătească, potrivit Realitatea TV.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 12 noiembrie 2014 – 30 ianuarie 2015, în calitate de funcționar public – primar al sectorului 4 București, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, cu încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 și Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea că a emis un acord și o autorizație de funcționare necesare desfășurării activității de către o societate comercială (alta decât S.C. COLECTIV CLUB S.R.L). De asemenea, pentru a autoriza funcționarea acestei societăţi comerciale, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone a emis documentele administrative (acordul și autorizația de funcționare), prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că firma respectivă îndeplinea cerințelor legale necesare avizării.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button