ȘTIRI

Piedone, despre decesele neînregistrate: „Eroarea a fost remediată înaintea alegerilor”

„În aprilie 2012, înaintea alegerilor locale, am avut un control din partea Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, la care au fost găsite decesele neînregistrate. Nu a fost vorba de o eroare de sistem, ci de o eroare umană, un funcţionar din cadrul Serviciului Public de Evidenţă a Persoanelor Sector 4 neînregistrând dosarele”, a declarat Piedone pentru Mediafax.

Edilul a declarat că situaţia s-a remediat după o săptămână şi listele cu evidenţa persoanelor din sector sunt de atunci la zi.

„Declar pe propria răspundere că listele electorale sunt actualizate, exceptând cazurile unor decese înregistrate în altă localitate sau în altă ţară. Reamintesc domnului Constantin Manoloiu că ne aflăm în luna august, nu în luna aprilie”, a mai spus Piedone.

Şeful Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor din MAI, chestorul Constantin Manoloiu, a declarat, luni, că în evidenţele Primăriei sectorului 4 Bucureşti există neînregistrate 2.400 de decese, între anii 2010-2012.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button