Priorități de investiții în S4. Piedone despre bugetul din 2013: „Am tăiat tot ce se putea tăia”

de:
08 feb. 2013
1 afișări
Priorități de investiții în S4. Piedone despre bugetul din 2013:

„Bugetul este îngenunchiat. Am tăiat tot ce se putea tăia. Le-am zis tuturor directorilor: Ai maşină şi s-a stricat? Le-am tăiat service-urile. Le-am zis să o repare la un prieten, o cunoştinţă, altfel nu se poate. Sunt lucruri pe care mi-e ruşine să le spun. Cinci ani nu s-a simţit efectiv dar, acum, dacă nu plecăm bine, nu terminăm anul fiscal bine”, a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Edilul a precizat că estimează pentru 2013 un buget în sumă de aproximativ 420 milioane lei (100 milioane euro), faţă de aproape 500 milioane lei cu cât a pornit la drum în 2012, conform proiectului de buget de anul trecut. 

„Avem cheltuieli de 1700-1800 miliarde lei vechi (n.r. – 170-180 milioane RON) cu salariile şi dacă adăugăm şi cheltuielile cu ajutoarele sociale ajungem undeva la minus 200 miliarde lei vechi (n.r. – 20 milioane RON)”, a detaliat Piedone precizând că „au început să curgă creditele şi dobânzile luate de primarii anteriori, adică încă 500 miliarde lei vechi (n.r. – 50 milioane RON)”. 

Piedone: „Majorarea taxelor locale nu aduce cine ştie ce bani în plus la buget”

Conform şefului administraţiei locale, recenta majorare a taxelor şi impozitelor cu 16%, aprobată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, nu va aduce sume consistente la bugetul local. „Să vă spun şi cât de mare e „avantajul”: beneficiu de 30 miliarde lei vechi (n.r. – 300.000 RON) pentru noi, dar impactul pentru populaţie este fantastic”, a comentat primarul Sectorului 4. 

Piedone a menţionat că una din priorităţile din acest an, până la adoptarea noului buget, este continuarea investiţiilor în programul de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe în valoare de 40.886.358 lei având ca sursă de finanţare creditul extern luat de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) dar şi finalizarea lucrărilor de construire şi modernizare a celei mai mari pieţe din Bucureşti – Progresul – unde mai trebuie alocată suma de 12.858.546 lei. Noua piaţă Progresul a fost deschisă, parţial,pe 24 ianuarie 2013, restul urmând să fie dat în funcţiune la 1 martie după ce fa fi amenajată rampa spre parcarea auto cu 250 de locuri de pe acoperişul clădirii. 

Proiectul de buget al administraţiei locale va fi definitivat în perioada imediat următoare, ulterior fiind supus dezbaterii publice şi votului Consiliului Local Sector 4. 

Cookies