După o săptămână plină de controale și amenzi, Cristian Popescu Piedone nu s-a oprit nici măcar în weekend: ANPC a descins, sâmbătă, 22 februarie, la Spitalul Universitar București.
Cătălin Cîrstoiu, managerul spitalului, a fost nemulțumit de verificările făcute de ANPC și a decis să transmită un mesaj, public, pe pagina de Facebook.
Nici în weekend nu s-au oprit controalele: inspectorii ANPC, în frunte cu șeful Piedone, au descins sâmbătă, 22 februarie 2025, la Spitalul Universitar București. ANPC a vrut să dacă se respectă regulile în bucătăria spitalului de urgență.
În urma acestui control, Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB), a criticat acțiunile Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.
Cîrstoiu spune că spitalele nu sunt operatori economice, astfel că nu intră în jurisdicția ANPC. De asemenea, este alertă epidemiologică instituită prin ordin al Ministrului Sănătății, astfel că și inspectorii ANPC ar trebui să respecte acest lucru: „nu intrăm ața, cum vrem noi, în bocancii de stradă”, spune managerul spitalului.
Un colet a fost livrat la bucătăria Spitalului Universitar.
Să vă povestesc ceva….
Astăzi o dubă cu geamuri fumurii intră furtunos utilizând poarta din dos a Spitalului Universitar, să ducă un „colet” la bucătăria spitalului.
Ce era „coletul”? Era ANPC .. și dl Cristian Popescu Piedone.
După o vizită furtunoasă, ca în „Acceleratul” lui George Topârceanu, dl Piedone m-a sunat și m-a felicitat pentru modul în care preparăm hrana, pentru aspectul ei, pentru echipamente, infrastructură și curățenie, a povestit Cătălin Cîrstoiu, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.
Managerul spune că, în bucătăria SUUB lucrează 15 oameni, iar aceștia pregătesc 1100 de porții de mâncare, structurate în 25 de meniuri, de trei ori pe zi.
Și chiar m-a preocupat această bucătarie, împreună cu colegii mei și Codin Maticiuc făcând tot posibilul să fie condiții civilizate. Bucătăria asta funcționează din 2010, când am renunțat la serviciile de catering.
Cătălin Cîrstoiu spune că ANPC a constatat diferențe de gramaj la porțiile finite:
e posibil, dar corectabil. Mai multă atenție a bucătarilor, ritmul e infernal, dar și poate mai multă tehnologie.
Alte precizări făcute de managerul Spitalului Universitar:
1. Este alertă epidemiologică instituită prin ordinul Ministrului Sănătății – deci și ANPC respectă acest lucru, nu intrăm așa, cum vrem noi, în bocancii de stradă.
2. Orice control are o bază legală, cât timp nu o are, chiar și felicitat fiind ca spital, nu prea avem ce discuta despre constatări.
3. ANPC controlează operatori economici, ori spitalul e unitate sanitară😂, nu e operator economic. Mai mult cred că e o limită legala de competență, asa cum spun legile și MS.
4. Despre imagini și filmulețe… noi avem totul înregistrat, cu siguranță tik tok va exploda, sursa nefiind SUUB.
Ar mai fi ceva de spus: nu așa vom face lucrurile să evolueze, nu trebuie să ne întoarcem la metehne vechi ca să construim un viitor. Un viitor frumos și corect, despre asta e vorba.
Sunt convins că nimic /nimeni nu e perfect…
Amintim că, zilele trecute, ANPC a făcut controale, a descoperit nereguli, a dat amenzi și a oprit temporar activitatea mai multor operatori economici din Băneasa, Afi Cotroceni și Sun Plaza.