Piedone dă în judecată ANI, care îl acuză de conflict de interese pentru că l-ar fi angajat pe ginere la Primărie. Concomitent, anunță candidatura fiului său la PS5

28 feb. 2024
926 Afișari
Piedone dă în judecată ANI, care îl acuză de conflict de interese pentru că l-ar fi angajat pe ginere la Primărie. Concomitent, anunță candidatura fiului său la PS5
Piedone dă în judecată ANI, care îl acuză de conflict de interese pentru că l-ar fi angajat pe ginere la Primărie. Concomitent, anunță candidatura fiului său la PS5 | Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declarat că dă în judecată ANI, după ce a aflat că este acuzat de conflict de interese administrativ. Acuză instituția că i-a îngrădit dreptul la apărare și că manipulează intenția la vot. Totodată, acesta a menționat că el va candida la Primăria Capitalei, iar fiul său, Vlad Popescu Piedone, intră în cursa pentru Primăria Sectorului 5.

Piedone dă în judecată ANI

Piedone a declarat pe pagina de Facebook că va da ANI în judecată. Primarul acuză Agenția Națională de Securitate că nu vrea să candideze la Primăria Capitalei.

Agenția Națională de securitate nu mă vrea la Primăria Capitalei!

ANI, mama lui ANI și toți securiștii care lucrează împotriva țării nu mai pot păcăli românii.

De data aceasta, lângă Piedone sunt toți românii batjocoriți vreme de 30 de ani de securiști și de hoții țării! (…)

Stimați cetățeni de bună credință, Securitatea Comunistă trăiește sub masca ANI. Ei vor frână pe candidatura lui Piedone la Primăria Capitalei!

Primarul Sectorului 5 anunță că dă în judecată ANI pentru că i-ar fi îngrădit dreptul la apărare.

Dau în judecată ANI că mi-a îngrădit dreptul la apărare, după ce a anunțat public raportul privind presupusul conflict de interese înainte de a-mi comunica personal decizia!

Dau în judecată ANI pentru manipularea intenției de vot, în condițiile în care raportul a fost fabricat imediat după ce mi-am anunțat candidatura la funcția de primar al Capitalei!

Piedone și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei. De asemenea, a anunțat-o și pe cea a fiului său… pentru funcția de primar al Sectorului 5.

Cristian Popescu Piedone candidează la funcția de primar al Capitalei!

Deputatul Vlad Popescu Piedone candidează la funcția de primar al Sectorului 5!

Edilul a fost acuzat de ANI de conflict de interese. Acesta și-ar fi numit ginerele în Comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale.

Comunicatul ANI:

În exercitarea atribuțiilor de primar, a emis și a semnat dispoziția de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidența Legii nr. 550/2002, calitate de pe urma căreia a obținut un folos material (venituri încasate în anii 2021 și 2022) în valoare totală de 109.520 RON.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) și art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies