Piedone dă cu Promisiunea Promisiunilor: STB gratis! Am mai dori apă și cafea la fiecare intersecție din București, ca la corporație. A, și șampanie Moet la fântâni la Unirii!

24 mai 2024
11398 afișări
Piedone dă cu Promisiunea Promisiunilor: STB gratis! Am mai dori apă și cafea la fiecare intersecție din București, ca la corporație. A, și șampanie Moet la fântâni la Unirii!
Piedone dă cu Promisiunea Promisiunilor: STB gratis! Am mai dori apă și cafea la fiecare intersecție din București, ca la corporație. A, și șampanie Moet la fântâni la Unirii! | Surse foto; Agerpres

Dacă n-ar fi existat, domnul Piedone ar fi trebuit inventat ca și candidat, pentru că toți am vrea chestii gratis, iar transportul cu STB pe degeaba, pe care ni-l promite în această dimineață este un început bun.

Sigur, e puțin incorect că nu bagă și metroul în această oală, dar mai avem ceva zile de campanie în față, să nu ne pierdem speranța.

Vineri, 24 iunie, ziua în care Piedone dă gratis transportul cu STB

În această în sfârșit însorită zi de dimineață de vineri, candidatul Piedone ne lovește cu Promisiunea Promisiunilor: dacă o să fie primar al Capitalei, noi o să mergem cu autobuze, troleibuze și tramvaie PE DEGEABA.

Probabil că mijloacele de transport în comun din București se vor deplasa exclusiv pe străzi și bulevarde inundate în lapte, miere (și alei cu flat white), dar să nu speculăm idilic, ci să ascultăm cum sună vorbele dumisale, revărsate pe internet, pe pagina de Facebook:

Când mi-am lansat contractul cu cetățenii Bucureștiului, am spus că voi implementa un proiect prin care locuitorii Capitalei vor beneficia de transport STB GRATUIT!

După ce treci de șocul entuziast inițial («Doamne, ce minune!»), rațiunea dă un șut: «Bine, dar cum ar fi posibilă această mocangeală magnifică?» Nicio problemă, domnul candidat Piedone pretinde că are și „soluții concrete pentru această gratuitate” la STB:

În primul rând, avem la dispoziție o măsură foarte simplă. Cedăm prin licitație publică, spațiile STB – interiorul și exteriorul celor aproximativ 2.000 vehicule STB, spațiile din stațiile STB – pentru afișaj publicitar! Apoi, facem un parteneriat public-privat. Primăria Generală dispune de suprafețe însemnate de hale, unde, spre exemplu, un producător de baterii auto poate să-și desfășoare activitatea de producție, urmând ca STB să beneficieze atât de baterii auto necesare flotei, cât și de un procent din profitul companiei. Așa reușim să diminuăm costurile și creștem veniturile.

Pe urmă, mai zice ceva despre niște posesii imobiliare („aproximativ 100.000 de metri pătrați de spații comerciale deținute sau aflate în administrarea PMB, care astăzi nu aduc niciun venit”) care stau degeaba și pe care domnia sa le va scoate la produs.

Inspirați de candidatul Piedone (zis și” STB Gratuit”), ne-am mai gândit…

Ne-am gândit că ideea aceasta este un început utopico-electoral bun. În primul rând, ar fi frumos ca domnul Piedone să completeze gratuitatea și la Metrorex, ca să nu fie discriminare în secțiunea de transport public București.

De asemenea, ar fi frumos să plătească și benzina pentru cetățenii care folosesc mașina, fiindcă chiar n-au încotro. Sigur există.

Apoi, am făcut o ședință de urgență, ca să vedem ce ar mai fi frumos să fie gratis.

Decamdată, pe listă figurează următoarele:

  • Întreținerea (de ce nu?)
  • apă și cafea împărțite cetățenilor de către voluntari prietenoși de la Primărie (astfel, obținem clasicul „pachet de bază de la corporație” din București, care presupune salariu, transport, apă și cafea.
  • Fotolii smart de masaj, tot gratis, care să împânzească orașul;
  • Deloc în ultimul rând, dorim ca la Fântânile de la Unirii să curgă șampanie Moet (sau de la Moet în sus);
  • De asemenea, mai dorim ca, atunci când uităm să luăm pâine, că am avut o zi nașpa la serviciu, și a închis la Nonstop/Mega/Lidl/Profi, să sunăm la un număr scurt de la PMB și, în cel mai scurt timp,cineva să se înființeze la domiciliu cu pâine caldă.

Așteptăm, în continuare, sugestii.

Alte lucruri grozave din această minunată campanie electorală, tip stand-up comedy:

Cookies