LA MINE-N CARTIER

Primarul Piedone continuă controalele în Sectorul 4. Nereguli grave la o patiserie FOTO&VIDEO

Primarul Cristian Popescu – Piedone a continuat seria verificărilor întreprinse în scopul respectării normelor care impun practicarea unui comerţ civilizat pe raza Sectorului 4.

Astfel, în cadrul unei unităţi de tip patiserie care funcţionează pe bd. Dimitrie Cantemir, Edilul a depistat nereguli grave, în condiţiile în care ingredientele folosite la prepararea produselor oferite spre comercializare erau depozitate impropriu din punct de vedere al temperaturii de păstrare, acestea fiind deteriorate şi nerecomandate consumului.

În consecinţă, acesta a decis sancţionarea contravenţională a respectivei societăţi cu o amendă totalizând 20.000 de lei, dispunând suspendarea activităţii până la remedierea tuturor problemelor pe care le-a constatat.

 

 

Unitatea de panificaţie nu a fost singura verificată pe parcursul ultimei săptămâni, alţi 78 de agenţi economici făcând obiectul controlului, precizează Primăria Sectorului 4, printr-un comunicat de presă.

În cazul acestora, pentru comercializarea de produse expirate, lipsa afişării preţurilor şi a termenului de valabilitate aplicat, a acordului de funcţionare, a calificării personalului, ocuparea domeniului public fără autorizare, inspectorii din cadrul Poliţiei Locale Sector 4 au aplicat 49 de amenzi în valoare totală de 311.900 de lei.

„Sperăm ca agenţii economici care desfăşoară activităţi pe raza Sectorului 4 să înţeleagă că rămânem în teren, pentru a depista şi sancţiona orice tentativă de eludare a Legii, îndreptată împotriva sănătăţii consumatorilor. Am anunţat prin toate mijloacele posibile, mulţumind aici şi reprezentanţilor Mass – Media, care au popularizat de fiecare dată demersurile noastre. Este a patra săptămână de la demararea acestor ample verificări şi observ că unii dintre ei încă mai cred că lor nu li se va întâmpla. Nu este tocmai crezul meu administrativ, să obţin bani la Buget prin aplicarea măsurilor coercitive, însă, observăm că în astfel de cazuri, nu avem încotro, pentru că abaterile sunt flagrante. Nu putem trece cu vederea astfel de practici şi garantez cetăţenilor Sectorului 4 că nu voi permite ca ele să se perpetueze. Dacă doar de bici ascultă, atunci ne vom comporta în consecinţă, fiindcă avem obligaţia de a proteja siguranţa şi sănătatea cetăţenilor”, declară Cristian Popescu – Piedone, Primarul Sectorului 4.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button