LA MINE-N CARTIER

Piedone cere Primăriei Capitalei asfaltarea marilor artere de pe raza Sectorului 4

Inspectorii Direcţiei Investiţii din cadrul Primăriei Sectorului 4 au realizat o inventariere amănunţită a tuturor gropilor existente în covoarele asfaltice de pe raza Sectorului 4. Demersul Autorităţii Locale Sector 4 a vizat atât străzile secundare pe care le are în administrare, cât şi marile artere de circulaţie, care sunt în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti.

Au fost întocmite documentaţii pentru fiecare zonă în parte, conţinând fotografii şi parametrii de identificare, astfel încât, respectivele gropi să poată fi localizate cu uşurinţă.

 

Referitor la gropile existente pe străzile aflate în administrarea Primăriei Sector 4, se va trece, în etape, la refacerea infrastructurii rutiere.

În cazul celor identificate pe marile artere de circulaţie, din dispoziţia lui Piedone, întreaga documentaţie a fost depusă la registratura Primăriei Municipiului Bucureşti.

„Nu toţi cetăţenii cunosc faptul că noi, ca primărie de sector, nu avem în administrare marile artere de circulaţie, ci doar străzile secundare. De aceea, ei ni se adresează, solicitând refacerea sistemului rutier acolo unde noi nu avem competenţe. Este pentru cel de-al treilea an consecutiv, în care, deşi nu avem în atribuţii, realizăm inventarierea gropilor de pe marile artere de circulaţie şi transmitem documentațiile specifice către Primăria Municipiului București. Totuși, bulevardele au rămas la fel de pline de gropi, în tot acest răstimp fiind doar, deşi starea deplorabilă în care se află necesită categoric refacerea întregului covor asfaltic. În condiţiile în care nu a fost o iarnă bogată în precipitaţii, care să deterioreze starea carosabilului, este clar că gropile pe care le regăsim în prezent pe marile artere de circulaţie suntdin sezoanele anterioare. Aşadar, nu s-a intervenit în toţi aceşti ani, după cum nu s-a intervenit nici în cazul staţiilor RATB sau al modului în care se prezintă liniile de tramvai, unde, din nou nu avem competenţe ca primărie de sector, însă nici nu putem sta cu mâinile în sân. Continuăm să semnalăm toate aceste nereguli, în numele locuitorilor Sectorului 4, văduvit în ultimii ani de investiţii în ceea ce priveşte infrastructura rutieră. Mi-aş permite să reamintesc Municipalităţii că şi Sectorul 4 face parte din Capitală, şi că investiţiile decise la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti nu trebuie să vizeze numai zonele centrale, intens tranzitate de maşini cu girofar.”, a declarat Piedone.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button