„Aş fi făcut crimă pentru o savarină”- Piedone: CUM A SLĂBIT 60 de KG

de:
10 dec. 2011
6 Afișari

Despre primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, se poate spune că este un om „cu greutate”, la propriu şi la figurat. A intrat în administraţia locală în 2008 cu, nici mai mult, nici mai puţin, de 210 kilograme. Greutatea aceasta însă îl copleşea, după cum a mărturisit chiar el pentru B365.ro.

„Eram un adevărat gurmand. Până mă aşezam la masă mâncam o pâine. Apoi am început să ţin regim. Cea care m-a motivat a fost familia mea, eu fiind hipertensiv, cu probleme de sănătate”, a explicat Piedone motivele care l-au adus pentru prima dată la nutriţionist.

După discuţii sincere, în care i-a explicat medicului că îi place mult să mănânce, acesta i-a propus o soluţie care l-a încântat: poţi să mănânci cât vrei, în cinci mese pe parcursul întregii zile, dar fără să le asociezi şi nu mai târziu de 7-8 seara”, au fost primele condiţii impuse. De asemenea, a fost exclus din meniu tot ceea ce înseamnă prăjeală, dulce, alcool sau fructe şi legume de culoare roşie.

„Medicul m-a întrebat ce îmi place să mănânc. I-am zis că ceafa de porc. Şi mi-a răspuns: Bine, poţi să mănânci fără limită, şi 3 kilograme de ceafă la grătar la o masă, dar numai atât. Fără nimic altceva. Ulterior, am putut să asezonez friptura cu salată, fără roşii şi ulei, ci doar cu verdeaţă”, rememorează Piedone zilele de dietă.

„Aş fi făcut crimă pentru o savarină”

Au urmat momente cumplite, după cum susţine edilul. Organismul său cerea să-şi satisfacă pofta de zahăr. Însă nu avea voie să se atingă de dulciuri. „Au fost zile în care aş fi făcut crimă pentru o savarină. Dar, am lucrat totul cu cap, prin ambiţie. Şi am apelat la un truc. Îmi scoteam tot frigiderul pe masă, mă uitam la ceea ce pofteam şi mâncam numai ce aveam voie: fiert, grătar sau la cuptor”, a povestit Piedone care a adăugat că regimul hipercaloric şi hiperproteic recomandat de nutriţionist îi excludea, automat, cartofii prăjiţi şi pâinea din alimentaţie de care nici nu s-a mai atins de trei ani, poate doar în concedii câte puţin. Ceea ce avea voie să consume din abundenţă era apa, dar şi aceasta numai plată, fără bule, câte 2,5-3 litri cel puţin, pe zi.

Un alt motiv care l-a determinat să se ţină de treabă a fost fobia de înţepături cu siringa şi operaţiile de micşorare a stomacului. „Cele mai drastice sunt primele două-trei luni. Apoi începi să te obişnuieşti şi organismul de autodisciplinează, şi-a tot repetat Piedone să se încurajeze. Lucru care s-a demonstrat, ulterior.

Mai uşor cu 60 de kilograme decât în 2008

A dat jos 60 de kilograme într-un an, iar 2011 a fost „de întreţinere”. „După sărbători mi-am propus să mai slăbesc 35-40 de kilograme. Nu vreau să ajung manechin ca Botezatu, dar dacă ating 120 de kilograme o să mă simt ca un nou-născut”, a explicat edilul care a adăugat că „mulţi intră în politică, slabi, fără burtă şi ies ca mine. Eu am intrat gras şi o să ies mai slab”.

Beneficiile unei talii mai suple le recunoaşte din plin acum, când are aproximativ 148 de kilograme. „Într-o zi, mi-am pus un sac de 50 de kg de ciment în spate şi m-am plimbat cu el, aşa, vreo 15 minute. Când l-am dat jos, planetarele mele zburam. Simţeam, într-adevăr, că sunt mult mai uşor”, a remarcat Piedone care a adăugat că, regimul alimentar a fost susţinut cu puţin sport, precum înotul şi mersul pe bicicletă.

Ce mănâncă Piedone într-o zi

Într-o zi obişnuită, primarul Sectorului 4 mănâncă cinci mese, ultima fiind la maxim ora 19.00. De exemplu, pentru miercuri, micul dejun era compus din patru ouă fierte, fără pâine. La ora 10.00, avea pregătit un piept de pui de grătar, mare cât o palmă, acelaşi meniu fiind pregătit şi pentru ora 12.00, de asemenea fără nimic alături. Gustarea de după-amiază, de la 16.00, includea 4 sticluţe de iaurt degresat, cea mai bogată masă a zilei fiind un grătar cu garnitură de spanac, brocoli sau legume fierte, nu mai târziu de ora 18.00.

ora 08.00 – Mic dejun: 4 ouă fierte

ora 10.00 – Gustare: 1 piept de pui la grătar

ora 12.00 – Prânz: 1 piept de pui la grătar

ora 16.00 – Gustare: 4 iaurturi degresate

ora 18.00 – Cina: grătar cu garnitură de legume.

„Colacul de salvare” trebuie îndepărtat

Chiar dacă îi este frică rău de tot de bisturiu, după cum apreciază, Piedone va fi nevoit să ajungă totuşi pe masa de operaţie pentru a îndepărta ceea ce a mai rămas din „colacul de salvare” de pe burtă. Trebuie îndepărtat ţesutul adipos mort, care nu se mai regenerează. Deoarece s-a lăsat mult pielea, îmi cade şorţul. Şi aici trebuie, neapărat, operaţie pe care cred că o voi face spre sfârşitul anului viitor”, a plănuit primarul Sectorului 4.





Cookies