Piedone are planuri mari pentru Sectorul 5. Primarul propune construirea a trei parcări etajate, de zeci de milioane. Totul se dezbate în ședința de miercuri

31 mart. 2021
112 afișări
Piedone are planuri mari pentru Sectorul 5. Primarul propune construirea a trei parcări etajate, de zeci de milioane. Totul se dezbate în ședința de miercuri

Zi importantă în administrația Sectorului 5 miercuri, după ce astăzi are loc o ședință a Consiliului Local. Primarul Cristian Popescu Piedone propune realizarea a trei parcări etajate, proiecte care vor fi discutate în şedinţa de miercuri.

„Se aprobă indicatorii tehnico-economici – la faza studiu de fezabilitate – pentru obiectivul de investiţii ‘Parcare etajată P+3E cu zonă de piaţă volantă şos. Alexandriei nr. 22-24 (str. Mărgeanului) Sector 5′”, prevede unul dintre proiectele de hotărâre.

Zeci de milioane de lei pentru parcări etajate

Valoarea lucrărilor cu TVA în scenariul 1 este estimată la circa 69 de milioane de lei şi la aproape 79 de milioane de lei în scenariul 2. În scenariul 1, construcţia va fi făcută din structură metalică, ce va adăposti spaţiul de parcare auto cu rampă de acces, iar la etaj se vor amenaja spaţii conexe. Suprafaţa verde a terasei parcării va cuprinde gazon tip rulou, arbuşti şi flori în jardiniere. În incinta spaţiului acoperit de la parter se va amenaja o piaţă volantă cu tarabe de 725 mp. Pe terasă sunt prevăzute două terenuri de sport.

În scenariul 2, structura de rezistenţă a construcţiei va fi realizată din cadre şi planşee din beton armat. Parcarea va avea 496 de locuri (409 la etaje şi 87 la sol). Zona destinată terenurilor de sport va avea 414 mp, iar spaţiul verde amenajat – circa 1.700 mp.

* Cel de-al doilea proiect de hotărâre prevede aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru o parcare etajată P+2E pe Calea Rahovei nr. 327. Valoarea lucrărilor cu TVA este estimată în scenariul 1 la aproape 28 de milioane de lei şi la circa 31 de milioane de lei în scenariul 2.

* Un al treilea proiect de hotărâre stipulează aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru o parcare P+2E pe strada Barca nr. 2. Valoarea investiţiei cu TVA este estimată la circa 24 de milioane de lei în scenariul 1 şi la aproximativ 29 de milioane de lei în scenariul 2.

În scenariul 1, cele două construcţii prevăzute în proiecte vor fi executate din structură metalică şi vor adăposti spaţiul de parcare auto cu rampă de acces, iar la etaj se vor amenaja spaţii conexe. Suprafaţa verde a teraselor celor două parcări va cuprinde gazon tip rulou, arbuşti şi flori în jardiniere. Lângă zona verde se vor amenaja câte două terenuri de sport.

În scenariul 2, structura de rezistenţă a construcţiilor va fi realizată din cadre şi planşee din beton armat. Fiecare dintre cele două parcări va avea câte 142 de locuri, zona destinată terenurilor de sport se va întinde pe câte 100 mp, iar spaţiul verde amenajat – pe câte 300 mp.

Cookies