Piedone ăla Micu’ și mașinuțele lui electorale, parcate în șir indian pe un trotuar de pe 13 Septembrie. Fiul tatălui său, candidatul la PS5 a înlocuit „elegant” clasicele corturi

23 apr. 2024
2717 afișări
Piedone ăla Micu' și mașinuțele lui electorale, parcate în șir indian pe un trotuar de pe 13 Septembrie. Fiul tatălui său, candidatul la PS5 a înlocuit
Piedone ăla Micu' și mașinuțele lui electorale, parcate în șir indian pe un trotuar de pe 13 Septembrie. Fiul tatălui său, candidatul la PS5 a înlocuit "elegant" clasicele corturi | Sursa foto: B365.ro

Candidatul pentru Primăria Sectorului 5 (Piedone ăla Micu’) a decis să nu își facă campanie cu ajutorul corturilor electorale pe care toți le știm, ci să treacă la următorul nivel, folosind mașinuțele electorale. Acestea sunt colantate cu poza și sloganul lui și au fost parcate pe un trotuar din S5.

Piedone ăla Micu’ și-a parcat mașinuțele electorale pe un trotuar din S5

Campania pare că a evoluat odată cu timpurile, cel puțin în Sectorul 5. Având în vedere că sunt în 2024, Vlad Popescu Piedone a decis să renunțat la demodatele corturi electorale în favoare mașinuțelor.

Astfel că, unul dintre candidații din cursa pentru Primăria Sectorului 5 a ales să parcheze 5 mașini mici (cel mai probabil dintre cele care pot fi conduse încă de la vârsta de 16 ani) pe un trotuar din zona intersecției dintre Calea 13 Septembrie și Strada Mihai Sebastian.

Chiar dacă vehiculele nu ocupă mult loc, parcarea pe trotuar nu este o practică pe care legea să o permită. Conform Lege5, la articolul 142 se precizează:

Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) și (3).

În ceea ce privește articolul 144, acesta precizează că administratorul drumului public poate amenaja parcări pe anumite zone ale trotuarului dacă are aviz de la poliția rutieră. Locurile trebuie să fie marcate și semnalizate corespunzător.

Cu toate că lățimea respectivului trotuar ar permite amenajarea de locuri de parcare, nu există nici un marcaj care să indice existența acestora.

Trotuarul pe care sunt parcate mașinile electorale
Trotuarul pe care sunt parcate mașinile electorale | Sursă foto: Google Street View

Astfel că, deși acompaniate de alte vehicule staționate pe trotuarul respectiv, mașinile pe care a fost pus sloganul candidatului pentru PS5 (Rămân să facem imposibilul POSIBIL), nu sunt parcate regulamentar.

Te-ar mai putea interesa și:

Vlad Popescu, candidat oficial pentru Primăria Sectorului 5

Luni, 22 aprilie 2024, fiul lui Cristian Popescu Piedone și-a depus candidatura pentru Primăria Sectorului 5 al Capitalei, fiind primul care întră oficial în această cursă.

Vlad Popescu Piedone a transmis că urmează să ducă la bun sfârșit proiectele începute de tatăl său, actual primar în Sectorul 5 și candidat pentru PMB.

Am convingerea că împreună vom reuși să construim un viitor frumos pentru comunitate!

Alți candidați anunțați pentru Sectorul 5:

  • Adrian Vigheciu – candidat al PSD, susținut și de PNL,
  • Alexandru Dimitriu – candidat din parte USR,
  • Lidia Vadim Tudor – candidat din parte AUR.

Vineri, pe 19 aprilie, tata Cristian Popescu Piedone și-a depus și el oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei.

Cookies