SMART CITY

Piedone a verificat unităţile de învăţământ care sunt în plin proces reabilitare şi igienizare

După ce a dispus alocarea a 4.308.000 lei pentru realizarea reabilitării şi igienizării clădirilor în care funcţionează grădiniţe, şcoli şi licee din Sectorul 4, edilul a verificat personal stadiul lucrărilor şi modul în care sunt respectate termenele prevăzute pentru finalizare.

„În acest moment, în Sectorul 4 avem deschis cel mai mare şantier de lucrări din toată Capitala, cele mai multe clădiri ale unităţilor şcolare fiind în plin proces de reabilitare. Am impus celor care execută lucrările respectarea termenelor de execuție, astfel încât, la începerea anului şcolar, să oferim copiilor noştri condiţii optime desfăşurării procesului educaţional”, a declarat Cristian Popescu – Piedone, primarul Sectorului 4, după controalele derulate la unităţile de învăţământ.

„În prezent, în cazul a 50 de unităţi şcolare, din totalul de 72, aflate în administrarea Autorităţii Locale Sectorului 4, sunt în plină desfăşurare lucrări de reabilitare a clădirilor, reparaţii branşamente, înlocuire acoperiş, tâmplărie, instalaţii sanitare şi pardoseli, instalare de centrale termice. Totodată, acolo unde situaţia a impus, mobilierul deteriorat a fost înlocuit cu unul nou, fie că vorbim de bănci pentru elevi sau de corpuri destinate depozitării cărţilor în bibliotecă. Este şi cazul Liceului Gheorghe Şincai, unitate de învăţământ cu tradiţie, ai cărei elevi au promovat în procent de 100% examenul de bacalaureat în sesiunea iunie 2014.

Pe lângă repararea acoperişului, care se afla într-o avansată stare de degradare, fapt semnalat primarului Cristian Popescu – Piedone şi de părinţii elevilor, cât şi de către conducerea respectivei unităţi de învățământ, s-a reuşit dotarea bibliotecii cu mobilier nou. De asemenea, atât în cazul Liceului Gheorghe Şincai, cât şi în cel al tuturor unităţilor de învăţământ de pe raza Sectorului 4, bibliotecile vor fi dotate cu televizoare, graţie colaborării dintre Autoritatea Locală Sector 4 şi un operator de telefonie. De altfel, în baza aceleiaşi colaborări, în debutul anului şcolar 2014 – 2015, elevii din ciclul preuniversitar, care au obţinut cea mai mare medie în anul de curs 2013 – 2014, vor primi câte o tabletă”, se precizează într-un comunicat de presă remis B365.ro de Primăria Sectorului 4.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button