„Nu este posibil ca la 48 de ani, să recunosc un aparat pe care îl ştiu de cel puţin 20 de ani în acest parc. (…) Totul este ruginit, în paragină, gara este părăsită şi transformată în toaletă publică şi adăpost pentru oamenii străzii, trenuleţul a sărit de nenumărate ori de pe şinele între care creşte în voie vegetaţia. (…) Este păcat să ne privăm copii de bucuria de a se juca într-un spaţiu curat, sigur şi modern, nemaivorbind că, în dorinţa lor de câştig, proprietarii aparatelor de joacă au pus în pericol, ani de-a rândul, siguranţa şi integritatea corporală a micuţilor”, a declarat primarul Cristian Popescu-Piedone.
Acesta a spus că, ceea ce era cunoscut de bucureşteni drept Orăşelul Copiilor, s-a constatat a fi, de fapt, un „Orăşel al Groazei”.
Printre alte nereguli constatate se numără lipsa autorizaţiilor de funcţionare şi a caselor de marcat, în cazul teraselor şi restaurantelor din incinta Orăşelului, neplata taxei de ocupare a domeniului public, aferentă suprafeţelor ocupate, cât şi încălcarea normelor de igienă, siguranţă alimentară şi protecţia muncii. Majoritatea personalului ce lucrează pentru agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în acest parc, nu are încheiate forme legale de angajare.
Pentru majoritatea construcţiilor, proprietarii nu au eliberate autorizaţiile necesare sau, în rarele cazuri în care le au, prevederile acestora şi ale documentaţiilor tehnice anexe, nu sunt respectate. Spre exemplu, acolo unde autorizaţia prevede P+1, inspectorii au regăsit în teren P+2, totul culminând cu o construcţie P+3, tot neautorizată, cu destinaţia Hotel.
Primarul Piedone i-a somat pe proprietari ca, în baza Legii nr. 50/1991, în termen de 72 de ore, să le dezafecteze şi să readucă terenurile la starea iniţială, iar în situaţia în care aceştia nu se vor conforma termenelor impuse de somaţii, Autoritatea Locală Sector 4 va trece la dezafectarea silită a tuturor construcţiilor, costurile aferente executării lucrărilor urmând a fi suportate de către proprietari.