ARHIVA B365

Piedone a demisionat din funcția de primar al Sectorului 4: „Îmi asum această vină morală”

UPDATE Primarul Sectorului 4 a revenit ulterior cu o declaraţie în faţa presei:

„Este o greșeală și mi-o asum, prea târziu, dar mi-o asum, că nu am procedat la demisie din prima zi sau imediat după accident. Îmi voi reproșa toată viața acest lucru, că nu am intervenit și v-am pus la dispoziție documente. Nu am vrut să fug de responsabilitate. (…) Pe un fond emoțional încărcat atât am putut să comunic cu dvs și îmi cer scuze și în fața dvs, mass media. Am ieșit de fiecare dată în față la tot felul de alte lucruri, de la celebrele mele controale până la implicare în cetatea pe care am reprezentat-o. Nu am putut efectiv să ies datorită emoțiilor”, a spus Piedone, conform Agerpres.

El a mai precizat că demisia era un act de normalitate, dar regretă că nu a acceptat consilierea în ce privește comunicarea cu opinia publică.

„Credeți sau nu, sunt și eu la fel ca dvs. și ca toți cei care au trecut, nu prin asemenea tragedii, poate mai mici, om. Am și eu copii acasă. Nu fac o demagogie astăzi cu dvs, dar vreau să mă înțelegeți ca om. Da, am demisionat (…) era un act de normalitate, până la urmă sunt omul care vă pot privi pe dvs. în ochi și pot privi în continuare cetățenii sectorului 4, pe care nu i-am trădat, dar în același timp las capul în jos, pentru că nu am avut inspirația să am o consiliere, recunosc că am refuzat această consiliere în modul de a comunica cu dvs și cu opinia publică”, a afirmat Cristian Popescu Piedone.

El a subliniat că în 20 de minute de la producerea incendiului a fost la locul accidentului și că nu va uita niciodată acele momente.

„Vreau să îmi înțelegeți impactul emoțional. De ce nu am comunicat cu dvs și dacă am comunicat-o, am făcut-o prost. Trecutul nu ți-l mai dă nimeni înapoi, dar sunt dator să spun că am fost la nici 20 de minute la locul accidentului, cu toate prerogativele pe care le-am avut. M-am implicat, am ajutat, în interior mi-a trecut tot filmul prin față. Sunt încărcat și acum și acele clipe nu le voi uita toată viața mea. Am văzut pompieri ieșind cu copii în brațe, cu oameni care plângeau și urlau, erau scoși din obiectiv și înlocuiți cu alții pentru că nu mai puteau să reintre a salva vieți în continuare”, a precizat Cristian Popescu Piedone.

Totodată, a transmis condoleanțe familiilor și a urat multă sănătate persoanelor rănite.


Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a demisionat.

Cei 25.000 de protestatari au cerut, marți, și demisia primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. 

Iată comunicatul transmis de Cristian Popescu Piedone: 

„În primul rând, aș vrea sa îmi exprim din nou regretul pentru tragedia din Clubul Colectiv.
Sunt și eu tată și mă doare sufletul când mă gândesc la durerea celor care sunt nevoiți acum să – și îngroape copiii sau să tremure lângă patul de spital, sperând ca ei să se facă bine.
Condoleanțe familiilor îndoliate și multă putere si sănătate celor care se luptă în aceste clipe pentru viață.
De asemenea, vreau să îmi exprim părerea de rău pentru reacțiile din primele clipe de după tragedie. Îmi dau seama acum că nu era momentul cel mai potrivit să vorbesc despre acte. Mărturisesc însă că motivul pentru care am făcut-o nu a fost pentru ca să îmi salvez pielea, ci dorința de a clarifica lucrurile cât mai repede, de a informa publicul despre documentele firmei care deținea Clubul Colectiv, din punct de vedere al competențelor Primăriei Sectorului 4.
După toate reacțiile din ultimele zile, după emoția și furia total justificate și exprimate în spațiul public în căutarea vinovaților, după miting-ul de ieri din Capitală în care mii de bucureșteni mi-au cerut demisia, am avut timp să reflectez și am ajuns la următoarea concluzie:
Îmi prezint astăzi demisia de Primar al Sectorului 4, în semn de respect față de victimele tragediei și sper ca vidul legislativ și carențele administrative să tragă un semnal de alarmă, de la cel mai simplu funcționar, până la cel mai înalt for legislativ.
Poate că atunci când mii de oameni ies în stradă să-ți ceară să pleci și alte mii cer același lucru pe rețelele de socializare, e bine uneori să asculți.
Îmi asum această vină morală, cât despre cea legală, voi lăsa Justiția să își spună cuvântul.
Le mulțumesc cetățenilor Sectorului 4 care au crezut în mine și care mi-au acordat voturile lor, le cer scuze că plec și vreau să îi asigur că nu i-am trădat niciodată.
Le cer iertare și celor care cred că am greșit, dar vreau să știe că am luptat mereu și pentru ei.
Poate că am ieșit uneori prea des la tv, dar am fost mândru de ceea ce am reușit să fac împreună și pentru bucureștenii mei, locuitori ai Sectorului 4.
Poate că alteori am fost prea gălăgios, prea ferm, prea hotărât, dar am făcut-o din cauza temperamentului meu impulsiv, supărat pe situațiile intolerabile.
Am vrut totdeauna să asigur un trai sigur, sănătos și civilizat cetățenilor din Sectorul 4. Poate că m-am implicat în prea multe lupte, poate am dus bătălii pe prea multe fronturi și am scăpat din vedere lucruri cu adevărat importante.
Cer iertare familiei mele pe care de multe ori am neglijat-o și îi rog pe cei dragi să mă ierte, dacă au avut de suferit din cauza mea.
Cu regret pentru familiile îndoliate și respect pentru cetățenii Capitalei care vor un sistem mai responsabil, care să îi protejeze mai bine, astfel încât astfel de tragedii să nu se mai repete.
Cristian Popescu- Piedone,
De profesie om”

Victor Ponta își depune demisia din funcția de premier 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button