Piedone în război cu hoţii din pieţe FOTO

de:
18 nov. 2011
0 afișări
Piedone în război cu hoţii din pieţe FOTO

În urma verificărilor, Piedone a constatat că unii dintre comercianţi aveau afişate preţurile într-o modalitate înşelătoare pentru cumpărători. Mai exact, la prima vedere, preţul părea mai mic decât cel real, zecimalele nefiind lizibile. În acest fel, produsele erau mai scumpe cu aproximativ un leu la fiecare kilogram.

De exemplu, un kilogram de fructe kiwi părea să coste, la prima vedere, 3 lei. În realitate, clientul era taxat cu 3,99 lei/kg. Zecimalele din preţ erau „ascunse” printre alte informaţii de pe etichetă astfel că clientul era indus ăn eroare prin modalitatea de afişare.

“Le-am cerut reprezentanţilor Direcţiei de Administrare a Pieţelor, să verifice zilnic corectitudinea modului în care comercianţii afişează preţurile şi să treacă la desfacerea imediată a contractelor de închiriere a spaţiilor comerciale, în cazul în care vor constata tentative de a înşela cumpărătorii”, a declarat primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Edilul Sectorului 4 a dispus anularea, pe loc, a trei contracte de închiriere a tarabelor, cerând Direcţiei de Administrare a Pieţelor Sector 4, să verifice şi să certifice prin aplicarea ştampilei proprii, corectitudinea modalităţii de afişare a preţurilor în pieţele aflate în administrarea primăriei.

Cookies