Piedone a ajutat o mamaie care vindea corcodușe și pătrunjel pe marginea drumului. I-a cumpărat toată marfa cu 100 de lei | VIDEO

27 iun. 2021
241 afișări
Piedone a ajutat o mamaie care vindea corcodușe și pătrunjel pe marginea drumului. I-a cumpărat toată marfa cu 100 de lei | VIDEO

Cristian Popescu Piedone, Primarul Sectorului 5, continuă campania de ajutorare a persoanelor nevoiașe care vor să vândă pe raza Sectorului 5 legume crescute în grădinile proprii. În weekendul acesta, edilul a cumpărat toată marfa unei bătrâne, oferindu-i 100 de lei ca să plece acasă. În plus, pentru viitor i-a adus și o tarabă pe trotuar.

Ziua și apariția pe străzile Sectorului 5 pentru Piedone. După ce ieșise pe stradă ca să împartă apă rece trecătorilor și muncitorilor pe timp de caniculă, de aceată dată primarul a acordat o tarabă socială gratuită unei bătrâne.

Primarul a ordonat să i se aducă o tarabă chiar pe trotuarul pe care femeia își vinea pătrunjelul, ardeii iuți sau corcodușele, iar la final a calculat rapid cât face marfa, a cumpărat-o pe toată acordând 100 de lei, aproape dublu, și a trimis-o acasă pe bătrânică.

”Am întâlnit o măicuță blândă, cu băsmăluța și șort înflorat, cusut grăbit, și veșminte cu iz de busuioc. Avea doua bagaje cu de-ale gurii, rezemate cât să nu încurce pe nimeni. O mânuță de ardei iuți înșirați câte doi – trei, pe o lădița căpătată și un sfert de punguță cu corcodușe acre și câteva căpățâni de usturoi nou… cateva legături de leuștean toropit de soare. Stătea blânda măicuța pe-o lădița și aștepta mușterii care să-i ia marfa de câțiva leuți. Da… este una dintre acele femei hăituite ani în șir de polițistii locali “feroce”, amatori de amenzi hilare și imorale”, a postat Piedone pe Facebook.

Primarul precizează că în Sectorul 5 scopul nu este ca bunicile care își vând marfa la colțul străzii să fie amendate, ci să fie ajutate.

”Dragilor, nu amendam bunici cu palmele tăbăcite de sapă și de brazde! Nu acești oameni sunt infractorii! Și… NU! NU-I trebuie Sectorului 5 palmares de amenzi pentru urzici, pătrunjel și corcodușe vândute de oameni oropsiți la răspântii de drumuri!!! Pentru bunicii care muncesc ca sa trăiască, pentru bătrânii noștri cu palmele crăpate de sapă… punem tarabe! Și îi ajutăm sa-și vândă ce au prin grădini! Gratuit, desigur!

P.S. Dacă vedeți, cumva, bunici zarzavagii hăituiți în Sectorul nostru… dați-mi, va rog, de știre!”, a mai spus acesta.

VIDEO AICI

Cookies