LA MINE-N CARTIER

Picturile artistei Letiţia Oprişan, expuse la parterul Primăriei Sectorului 2

Cromatismul luminos şi sonor din picturile artistei Letiţiei Oprişan îi aşteaptă pe bucureşteni să le admire exuberanţa şi profunzimea într-un nou vernisaj găzduit la galeria „Dialog”, de la parterul Primăriei Sectorului 2, începând de marţi, 15 aprilie, la ora 18.00.

Alături de numeroşi invitaţi, se va afla primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, criticii de artă Roxana Păsculescu şi Octavian Barbosa, care vor vorbi despre semnificaţia tablourilor admirate pe simezele galeriei.

Letiţia Oprişan s-a născut în judeţul Bacău, în anul 1937 şi a absolvit Academia de Arte Frumoase „Nicolae Grigorescu” la secţia pictură, clasa maestrului Alexandru Ciucurencu. Debutează ca artist în anul 1969, iar şase ani mai târziu, în 1975, devine membră al Uniunii Artiştilor Plastici din Romania. Din 2000 face parte din Asociaţia Internaţională a Artiştilor Profesionişti.

De-a lungul a peste patruzeci de ani, artista s-a bucurat de zeci de expoziţii personale şi de grup, atât în ţară, cât şi în străinătate – Düsseldorf, Amboise, Bonn, Bendorf, Kőln, Bucureşti, Mogoşoaia etc.

„Vreau ca pictura mea să fie percepută ca un poem înălţat din teluric în astral, să faciliteze, astfel, accedarea noastră în planuri spirituale mai vaste, mai pure, mai încărcate de fericire. Subiectul picturilor mele, cu siguranţă, este ritmul şi muzica formelor, într-un câmp imens de lumină şi culoarea cu sonorităţi înalte. Creativitatea mea este mereu împrospătată, îmbogăţită chiar datorită căutărilor continui fără inhibiţii” – Letitia Oprisan.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button