Pictură 3D pe o școală din Capitală

de:
16 oct. 2013
3 Afișari
Pictură 3D pe o școală din Capitală

Iar cu un street art 3D de mari dimensiuni pe un perete, sâmbătă, 19 octombrie, școala va arăta că poate fi și cool, iar educația nonformală îi va învăța pe copii și pe toți cei care vor trece pe acolo că graffiti-ul nu e vandalism atunci când rolul lui este să înfrumusețeze spațiul public.

Și astfel, în același loc și pentru a doua oară luna aceasta, Asociația Komunitas va organiza un alt eveniment la Școala 31 din Cartierul Tei (Bulevardul Lacul Tei nr. 116), începând cu ora 11.00. Proiectul In the STREET_ART este adresat tuturor categoriilor de vârstă, ideea de la care a plecat fiind aceea de dezvoltare comunitară. S-a pus totodată în discuție reconsiderarea artei stradale, al cărei rol este atât cel de îmbunătățire a spațiului public mai puțin prietenos, cât și de a servi drept pretext pentru interacțiunea umană.

Și tot sâmbătă continuă, împreună cu studioBASAR și Cutia cu Scule, munca la băncuțele construite pentru curtea școlii, iar peisagiștii de la Asociația Peisagiștilor din România vor veni cu alte idei pentru zona verde. Cutia albastră și misterioasă de la Delivering Life va fi tot acolo, dar vom avea, în plus, ateliere noi de street art. 

Pentru ca pictura de mari dimensiuni să fie gata pe 19 octombrie, la ea va lucra timp de o săptămână un cunoscut artist timișorean, Flaviu Roua, ajutat de entuziaști voluntari. Este prima lucrare de acest gen dintr-o școală din București, gândită totodată să aibă și un caracter permanent.

Specificul picturilor 3D constă în faptul că imaginea reprezintă o perspectivă la un punct de fugă. Dacă lucrarea este privită dintr-o anumită zonă, apare senzația de tridimensional, iar privitorii pot deveni chiar parte componentă a imaginii.

Cookies