PÎCCJ preia dosarul privind accidentul rutier în care au fost implicați ministrul Irimescu și omolog

de:
25 aug. 2016
0 Afișari
PÎCCJ preia dosarul privind accidentul rutier în care au fost implicați ministrul Irimescu și omolog

Potrivit unui comunicat al PÎCCJ transmis joi, în dosar se efectuează cercetări în legătură cu săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia a fost înregistrată o cauză penală având ca obiect săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, privind accidentul rutier petrecut în cursul zilei de astăzi, 25 august, ora 10,30, pe DN 21 la km 87+35, soldat cu vătămarea corporală a trei persoane, și anume a ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în Guvernul României, a omologului său, ministrul Lucrărilor Publice, Agriculturii și Relațiilor cu Parlamentul în Guvernul Statului Kuweit și a unui translator, care se aflau într-un autoturism ce se deplasa într-o delegație oficială. În urma impactului, cele trei persoane au suferit leziuni traumatice, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia în vederea acordării asistenței medicale de urgență„, se spune în comunicat.

Sursa citată precizează că dosarul a fost preluat pentru efectuarea urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii penale în cauză.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, și omologul său kuweitian, Ali Saleh Al Omair, care se află într-o vizită oficială în România, au fost implicați joi într-un accident rutier în apropiere de Slobozia.

Am avut un accident cu mașina, în care eram împreună cu ministrul kuweitian. Eram în coloana oficială și a percutat o altă mașină…n-a apucat să se dea la o parte. Nu suntem grav răniți. Eram pe autostradă, mergeam către Brăila și s-a întâmplat după Slobozia. (…) Suntem loviți la nas și eu și ministrul kuweitian, dar suntem bine„, a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Ulterior, Ministerul Sănătății a informat că cei doi oficiali au fost transferați la Spitalul Elias din București, suferind fracturi de piramidă nazală în urma accidentului.

Cookies