LA MINE-N CARTIER

Piață volantă în parcul IOR din București. Ediția de Paște

Dublă sărbătoare în cea mai bogată și plină de produse tradiționale piată volantă din Capitală, piața ”România Autentică" din Parcul IOR.

În acest weekend avem de două ori mai multe motive de bucurie și de petrecere tradițională pentru că sărbătorim Paștele cu cozonaci, pască, stufat de miel și vin dar, totodată, facem și Petrecerea de 1 Mai cu sute de mititei perpeliți pe grătar și bere.

Festinul începe de joi, 29 aprilie și va fi un maraton de mâncăruri alese și voie bună.

Gospodinele s-au pus deja pe frământat cozonaci fragezi și plini de nucă și rahat, pasca este și ea rumenă și frumoasă, proaspat scoasă din cuptorul pe lemne. Ouăle încondeiate cu migală dar și cele vopsite în foi de ceapă sunt pregătite să fie așezate frumos pe masa de Paște.

Îmbogățim masa de Paște cu stufat și friptură de miel, cotlete, drob dar și toate verdețurile și legumele pământului: ridichi, ceapă și usturoi verde, roșii, castraveți și salată verde.

Pe grătar mai pregătim pastramă, cârnați și costițe servite cu murături și lipii pe plită.

Cum însă spuneam că sărbătoarea este dublă, în acest weekend petrecem și de 1 Mai Muncitoresc cu sute de mititei perpeliți pe grătar și serviți alături de porții generoase de cartofi prăjiți cu muștar sau murături.

Festinul culinar poate fi încheiat cu succes cu plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu  moldovenești, ori plăcintele dobrogene cu brânză, toate, preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.

Pe lângă cozonacii plini de nucă și stafide, gospodinele mai vin și cu dulciuri și dulcețuri, brânzeturi și afumături, jamboane, mușchiuleți, toate preparate tradiționale proaspete și fragede.

În această perioadă dificilă, ”Piața România Autentică” susține producătorii tradiționali, oferind suportul necesar pentru prezentarea, promovarea și vânzarea produselor tradiționale românești în cadrul pieței deschisă în fiecare weekend pentru bucureșteni și nu numai.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button