Piața Valea Ialomiței va intra în reparații capitale în octombrie. Pentru comercianții din piață a fost găsită o soluție provizorie

09 aug. 2022
938 Afișari
Piața Valea Ialomiței va intra în reparații capitale în octombrie. Pentru comercianții din piață a fost găsită o soluție provizorie
Piața Valea Ialomiței va intra în reparații capitale în octombrie. Pentru comercianții din piață a fost găsită o soluție provizorie. Sursa foto: Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 anunță că, începând din octombrie, Piața Valea Ialomiței intră în reparații capitale. Nu are autorizație de la ISU, iar structura nu mai este sigură. Ciprian Ciucu spune ce soluție provizorie a fost găsită pentru comercianții din piață.

Piața Valea Ialomiței intră în reparații capitale

În octombrie vor începe lucrările de reabilitare la Piața Valea Ialomiței. Aceasta nu mai este sigură. Nu are autorizație de securitate la incendiu, de la ISU, are infiltrații, plouă în interior, iar structura de rezistență este afectată, declară Primăria Sectorului 6.

Lucrările de execuție vor dura 7 luni, iar 3 luni va fi perioada de proiectare. Acestea vor fi finalizate până la data de 15 mai 2023, spune Ciucu. În acest timp se vor realiza modificările interioare și exterioare stabilite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Totodată, se vor monta echipamente de securitate în caz de incendiu și sisteme de alarmă.

„Tocmai venise ISU să ne amendeze/închidă, dar cum a văzut că avem temele făcute, totul pregătit, ne-a mai păsuit”, transmite Primarul Sectorului 6.

Ciprian Ciucu: „Piața Valea Ialomiței este una dintre puținele piețe pe care le mai avem în administrare și nu a fost arvunită pe mai nimic pentru 25-30 de ani”
Ciprian Ciucu: „Piața Valea Ialomiței este una dintre puținele piețe pe care le mai avem în administrare și nu a fost arvunită pe mai nimic pentru 25-30 de ani”

Soluție provizorie pentru comercianții din piață

„Pentru că înțelegem situația comercianților care își întrețin familiile din micile afaceri pe care le au aici, am găsit soluția de a amenaja provizoriu o piață volantă, în spațiul din imediata apropriere, pe care deja o amenajăm”, spune Ciprian Ciucu.

Construcțiile ilegale din imediata apropiere a pieței vor fi demolate, iar acolo se vor amplasa corturile pentru comercianții din piață. Edilul sectorului 6 speră ca niciun comerciant să nu rămână „pe dinafară”.

„După reabilitare, Piața Valea Ialomiței va avea autorizație de funcționare de la ISU, iar afacerile comercianților se vor desfășura cu predictibilitate”, a mai spus Ciprian Ciucu.

La data de 4 iulie a fost semnat contractul de lucrări interioare și exteriore cu firma Quadrant Development International pentru suma de 4.860.720,22 lei.

Comercianții din piață au fost anunțați încă din data de 12 iulie, cu 4 luni înainte de începerea lucrărilor. Piața nu va fi închisă, ci va fi relocată.

Organizarea activității pe parcursul lucrărilor

PS6 spune cum va fi organizată activitatea pe parcursul lucrărilor:

  • În cele 7 luni de reparații, în proximitate, va fi amenajată o piață volantă de 240 mp, în două corturi albe, fiecare în dimensiuni de 6×20. Totodată, vor exista zece spații comerciale independente, de câte 5 mp;
  • În piața volantă vor fi amenajate 40 de tarabe și 15 spații pentru comercializarea produselor alimentare și nealimentare.
  • Se vor reloca comercianții cu contracte active și a căror marfă se poate comercializa fără punerera în pericol a siguranței alimentare.
Cookies