Piața Unirii va intra într-o reabilitare totală, promite Nicușor Dan. Va fi, probabil, cel mai complicat șantier din București. Va fi sau nu închisă total zona? Scenarii

02 oct. 2023
918 Afișari
Piața Unirii va intra într-o reabilitare totală, promite Nicușor Dan. Va fi, probabil, cel mai complicat șantier din București. Va fi sau nu închisă total zona? Scenarii
Piața Unirii va intra într-o reabilitare totală, promite Nicușor Dan. Va fi, probabil, cel mai complicat șantier din București. Va fi sau nu închisă total zona? Scenarii | Sursa foto: Primăria Sectorului 4

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că Piața Unirii va intra într-o reabilitare totală și, printre lucrările care vor fi realizate, este luată în calcul și consolidarea planșeului, a spus acesta în cadrul emisiunii „În fața ta”, de la Digi 24.

Nicușor Dan, despre Piața Unirii: „Va intra într-o reabilitare totală”

Nicușor Dan a transmis că Primăria Sectorului 4 se va ocupa de reabilitarea totală a Pieței Unirii.

Piața Unirii va intra într-o reabilitare totală și care este făcută de Primăria Sectorului 4. Primăria Sectorului 4 a făcut și o expertiză, dar trebuie să avem un dialog pentru că ei trebuie să facă dedesubt, și-au asumat, Consiliul General, la fel, le-a dat să facă.

Primarul a mai spus, în cadrul emisiunii „În fața ta”, de la Digi 24, că lucrările vor începe „nu mai devreme de un an. Trebuie să facem deasupra”.

Acesta a spus că lucrările la planșeul de la Piața Unirii sunt necesare.

Evident că se va lucra la trotuare. În momentul ăsta lucrurile sunt absolut deschise. Acolo sunt trei lucruri. Este necesitatea de a consolida planșeul. Și acolo există două soluții, teoretic și practic, asta ne vor spune inginerii când vor finaliza studiul de fezabilitate și expertiza. O soluție este să spargi tot pe lângă traseul Dâmboviței să spargi tot și va fi un șantier deschis. Și există o posibilitate și teoretic și practic ca această consolidare să se facă de sus în jos și să nu se afecteze suprafața.

Nicușor Dan a mai spus că în acea zonă este nevoie ca și Apele Române să aibă un proiect propriu.

În al doilea rând, acolo există o gâtuire și de asta este absolut esențial ca la discuții să fie Apele Române, care se ocupă de cursul Dâmboviței. Acolo este o gâtuire dată de numeroasele intervenții din Piața Unirii și există niște normative pentru cursuri de apă în ipoteza unor inundații, deci Apele Române trebuie să aibă propriul lor proiect pentru scurgerea apei prin Piața Unirii. Pe de altă parte, avem un studiu de fezabilitate pentru prelungirea liniilor de tramvai, cele care ajung la Sfântul Gheorghe și cele care ajung la Mitropolie astfel încât să facem…

Primarul general al Capitalei, fiind întrebat dacă tramvaiul va trece prin Piața Unirii, acesta a spus următoarele:

O să ne spună un studiu de fezabilitate, așa cum intuiesc eu, fără să am competențe, cea mai bună soluție, acolo este un dreptunghi, să meargă pe cele două laturi ale dreptunghiului unde și este în momentul de față bandă pentru autobuz.

Cu toate acestea, nu se știe cum va fi organizată circulația astfel încât să se intervină asupra acestei zone cu lucrări de reabilitare.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies