BAZAR

Piața Unirii, fotografiată din același unghi la 130 de ani distanță FOTO

Costin Gheorghe, autorul proiectului TheNow, despre care B365.ro a povestit AICI, a publicat un nou colaj comparativ, de această dată axat pe o imagine din anii 1880, din Piața Unirii (pe Splaiul Independenței). Fotografia a fost refăcută din același unghi, în zilele noastre, pentru ca schimbarea suferită de zonă în cei circa 130 de ani să fie și mai vizibilă:

 

Recomandăm vizionarea imaginilor direct pe site-ul proiectului theNow, prin instrumentul interactiv pus la dispoziția utilizatorilor.

Imaginea din secolul al XIX-lea este preluată de pe art-historia.blogspot.ro, colajul comparativ fiind prezentat și în cadrul conferinței Mașina Timpului 6, susținută de Cristian Radu de la Rezistența Urbană săptămâna aceasta, la Muzeul Municipiului București.

Proiectul theNow a fost realizat de arhitectul Costin Gheorghe în 2014, denumirea fiind un joc de cuvinte între then & now, care rezumă fidel ideea iniţiativei: aceleaşi locuri, atunci şi acum, comparate interactiv. Arhitectul alege diverse fotografii vechi din România, apoi le reface din acelaşi unghi. Suprapunerea, prezentată ca un gif mai spectaculos, permite observaţii precise asupra modului în care fiecare zonă suprinsă în imagini s-a schimbat de-a lungul timpului.

Pe aceeaşi temă:

Masina Timpului prin Bucureștiul care nu mai există. Cum arată ACUM zonele demolate GALERIE FOTO 

Cu „Maşina Timpului” prin Bucureşti. Cum arată astăzi locurile de promenadă din anii 30 şi 40 FOTO

Cu maşina timpului prin Bucureşti: aceleaşi locuri, în perioade diferite GALERIE FOTO 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button