Dispare încă o piață agroalimentară din Capitală: se transformă în supermarket

de:
26 feb. 2013
56 Afișari
Dispare încă o piață agroalimentară din Capitală: se transformă în supermarket

Potrivit unei decizii recente a Consiliului Local Sector 1, terenul în suprafaţă de 1.466 metri pătraţi, situat în strada Munteniei, nr.29-33, respectiv Târgul 16 Februarie, va fi concesionat unui operator privat în vederea deschiderii unui complex comercial multifuncţional. 

Concesionarea terenului va fi făcută prin licitaţie publică, după ce Administraţia Pieţelor Sector 1 va întocmi caietul de sarcini, documentaţia de atribuire şi comisia de evaluare a ofertelor. 

Dispar pieţele publice, apar supermarket-uri private

Recent, una din cele mai importante pieţe agro din Bucureşti a fost înjumătăţită de către Primăria Sectorului 1 pentru a face loc unui magazin Mega Image. Astfel, 500 de metri pătrați din Piaţa Agroalimentară Floreasca au fost predaţi, pe 20 noiembrie 2012, către Mega Image, pentru amenajarea unui nou supermarket. Din fosta piață a rămas doar cealaltă jumătate, respectiv 500 de metri pătrați, după cum a declarat pentru B365.ro Marian Șișcă, director general al Agrofloreasca SRL. 

Pentru subînchirierea spațiului, S.C. Agrofloreasca SRL a solicitat și a primit acordul de la Primăria Sectorului 1, cu care administrează printr-un contract de asociere Piața Agroalimentară Floreasca, a mai declarat Șișcă.

În anul 1999, Primăria Sectorului 1 a încheiat patru contracte de asociere cu diferite firme şi persoane fizice pentru administrarea pieţelor. Astfel, administrarea Pieţei Floreasca a ajuns la Elite Club Impex S.R.L (transformat ulterior în S.C. Agro Floreasca S.R.L.). În Complexul Floreasca mai funcționează două supermarketuri, iar zona a căpătat un nou impuls de dezvoltare după ce aici s-au deschis patiseria Rue du Pain și restaurantul Vaca Muu.

Investiţie de 12 milioane euro, cu lacătul pe uşă

De asemenea, şi Piaţa Amzei, una dintre cele mai moderne din Bucureşti şi din ţară are nevoie de un nou administrator. Din lipsă de personal şi de bani, Primăria Sectorului 1 a anunţat că vrea să concesioneze spaţiul pentru următorii 35 ani, contra unei redevenţe lunare de minimum 37.000 euro.

Astfel, după o investiţie de 12 milioane euro pentru reamenajare, piaţa stă închisă de doi ani pentru că oficialii administraţiei publice locale n-au mai avut bani. Concesionarul trebuie să amenajeze şi să întreţină spaţiul, să-l doteze cu mobilier şi să se ocupe de curăţenia din perimetrul pieţei. Noul administrator trebuie să se ocupe şi de eventualele reparaţii, dar şi de atribuirea autorizaţiilor şi avizelor.

Piaţa Amzei are o suprafaţă de aproape 4.000 de mp şi o parcare subterană de 1.900 mp.

Cookies