Piața Revoluției să fie exclusiv pietonală, propune viceprimarul Stelian Bujduveanu. Proiectul e lansat în dezbatere publică

23 mai 2023
363 afișări
Piața Revoluției să fie exclusiv pietonală, propune viceprimarul Stelian Bujduveanu. Proiectul e lansat în dezbatere publică
Piața Revoluției să fie exclusiv pietonală, propune viceprimarul Stelian Bujduveanu. Proiectul e lansat în dezbatere publică. Sursa foto: Agerpres

Piața Revoluției ar putea deveni complet pietonală, spune Stelian Bujduveanu, viceprimarul general al Municipiului București. Proiectul este lansat în dezbatere publică.

Piața Revoluției ar putea deveni exclusiv pietonală

Stelian Bujduveanu își dorește un oraș mai prietenos cu oamenii, însă până în acest moment niciun proiect nu a fost pus pe hârtie, concret:

Vrem un București prietenos cu oamenii, dar nimeni nu a pus un plan pe hârtie sau în practică. Vrem un oraș “ca afara”, dar avem zone pietonale doar în weekend și trotuare transformate în locuri de parcare, a transmis acesta pe pagina de Facebook.

Viceprimarul le propune locuitorilor din București ca cea mai reprezentativă zonă din Capitală să devină exclusiv pietonală. Zona menționată este cea din jurul Ateneului Român și cuprinde următoarele:

  • Piața George Enescu,
  • Piața Revoluției,
  • parcarea din fața Ministerului Afacerilor Interne.

Proiectul este lansat în dezbatere publică. Mai multe detalii cu privire la acesta vor fi oferite în curând.

Avem un proiect – şi îl vom lansa. E faimos proiectul, toată lumea a discutat, dar nimeni nu l-a pus pe hârtie. Ştiţi toată zona de la parcarea George Enescu, de la Ateneu din faţă? Din analizele noastre şi din punctul nostru de vedere – şi al meu personal – este singura zonă care se pretează pentru a fi o veritabilă zonă pietonală, de ‘leisure’ pentru Municipiul Bucureşti. (…) Avem şi proiectul PIDU – pietonalizarea din faţa Comitetului Central.

Dar hai să fim mult mai curajoşi. Şi proiectul pe care noi îl avem astăzi la nivelul Direcţiei Transporturi şi pe care îl vom lansa în perioada următoare este o sistematizare a traficului, încât să împingi traficul de pe Calea Victoriei, de la intrarea în piaţă, pe Ion Câmpineanu, iese în faimoasa intersecţie care dă în sus, spre Magheru. Adică tu reuşeşti să fluidizezi toată zona de acolo. Şi ai, în sfârşit, în Municipiul Bucureşti, o piaţetă care poate fi amenajată, a spus Stelian Bujduveanu la conferința ”Orașul la scară umană – Manifest pentru regenerare urbană durabilă”, organizată de publicația GreenCommunity

Ciprian Ciucu a propus ca strada Calea Victoriei să devină pietonală

Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6, a propus la sfârșitul lunii aprilie ca strada Calea Victoriei să devină pietonală. Acesta a făcut o comparație cu o șosea din Bruxelles care, în anul 2022, a devenit pietonală.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a postat o imagine „before&after” a unei străzi din Bruxelles, la care a adăugat descrierea:

Calea Victoriei? Oh, wait…

Acesta a încercat să readucă propunerea de a transforma Calea Victoriei în zonă pietonală, chiar dacă nu intră în administrația PS6.

Bucureștenii au fost nemulțumiți de faptul că propunerea a venit de la el, având în vedere că multe probleme de rezolvat există și în Sectorul 6. După ce soluționează neregulile din sector, poate să ia în calcul și propunerea făcută.

Hai să ne rezumăm deocamdată la Sectorul 6. Să îl lăsăm pe Nicușor în pace. Cel mai bine ne caracterizează, ca români, să ne uităm în curtea vecinului și să ne dăm cu părerea, spune M. A.

Edilul a făcut aceeași propunere și anul trecut. Atunci, Ciprian Ciucu a dat drept exemplu străzile Oxford Street și La Rambla.

Mie îmi e clar, Calea Victoriei este singurul bulevard care poate urma modelul Oxford Street sau La Rambla, evident, păstrând proporțiile. Trebuie doar să îi dăm șansa să se salveze singură, a explicat Ciprian Ciucu pe Facebook.

El a spus că PMB ar trebui să atragă investitori, dar mai întâi să închidă Calea Victoriei pentru a o schimba economic.

Inițiativa de a face din Calea Vicitoriei zonă pietonală nu este nouă. Ea a fost lansată în mandatul de primar al lui Sorin Oprescu, conform impact.ro.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies