„Piaţa regiunilor”, inaugurată pe Bulevardul Unirii din Capitală, printre pergole multicolore. FOTO

de:
15 iun. 2014
22 Afișari

Momentul inaugurarii a fost marcat prin arborarea drapelului national si prin intonarea imnului de catre fanfara Muzica Reprezentativa a Armatei.

„Bulevardul Unirii este foarte important nu doar pentru Sectorul 3, ci pentru tot Bucurestiul si pentru toata Romania. Vreau ca acest bulevard sa devina un simbol, unul dintre locurile preferate ale bucurestenilor. Vreau sa multumesc, pentru sprijinul pe care ni l-a acordat, primarului general Sorin Oprescu, care ne-a dat voie sa
ne ocupam de reamenajarea bulevardului Unirii. Vreau, deopotriva, sa multumesc atat arhitectului-sef al Sectorului 3, Stefan Dumitrascu, care a venit de fiecare data cu mine pentru a gasi cele mai bune solutii pentru acest bulevard, cat si consilierilor din Sectorul 3, care ne-au sprijinit in realizarea acestui proiect. Nu in ultimul rand, vreau sa multumesc locuitorilor din zona care ne-au suportat cu santierul in ultimele luni”, a declarat Robert Sorin Negoita, primarul Sectorului 3.

După cum susţine însă Primăria Capitalei, în administrarea căreia se află Bulevardul Unirii, Primăria Sectorului 3 reamenajează ilegal trotuarele de pe acest bulevard. Astfel, două benzi de spaţiu verde au fost sacrificate pentru a se amenaja locuri de parcare, iar bucata rămasă liberă din bulevard a fost pavată cu piatră şi se montează băncuţe şi coşuri de gunoi. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, susţine însă că lucrarea nu are autorizaţie de la Primăria Municipiului Bucureşti. Mai multe detalii, aici. 

În cadrul lucrărilor de reamenjare a Bulevardului Unirii din Bucureşti, Primăria Sectorului 3 a instalat în urmă cu câteva luni o pergolă mov – lila la intersecţia cu strada Lucian Blaga.

Culoarea nu are nicio legatura cu amenajarea realizata pana in prezent, întrucât aceasta s-a făcut în tonuri de maro si rosu inchis. Obiectul sare in ochi de la mare distanta.

„Curcubeu” pe Bd. Unirii: Negoiță a montat pergole galbene și roz, după cele mov. GALERIE FOTO 

Primaria Sectorului 3 reamenajează ilegal trotuarele de pe bulevardul Unirii. Doua benzi de spatiu verde au fost sacrificate pentru a se amenaja locuri de parcare, iar bucata ramasa libera din bulevard a fost pavata cu piatra si se monteaza bancute si cosuri de gunoi. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, sustine ca lucrarea nu are autorizatie de la Primaria Municipiului Bucureşti. Mai multe detalii, aici.

Lângă pergola mov-lila amplasată deja pe Bulevardul Unirii, a mai apărut la scurt timp un alt kitsch. Mulți bucureșteni care au ajuns seara pe Bulevardul Unirii, la intersecția cu strada Lucian Blaga, au fost nemulţumiţi de faptul că, de o parte şi de alta a trotuarului nou amenajat, a fost montat un sistem de iluminat multicolor. Oamenii au ironizat sistemul de iluminat care îşi schimbă culoarea în verde, mov, roz, albastru sau galben, spunând că nu are nicio legătură cu amenajarea realizată până în prezent pe bulevard, întrucât aceasta s-a făcut în tonuri de maro şi roşu închis. Detalii, aici. 

CITEŞTE ŞI „Curcubeu” pe Bd. Unirii: Negoiță a montat pergole galbene și roz, după cele mov. GALERIE FOTO

Lângă celebra pergolă mov-lila, amplasată în centrul Capitalei, pe unul dintre cele mai mari bulevarde, au mai apărut alte pergole de diferite dimensiuni şi culori. Noile pergole amplasate pe Bulevardul Unirii sunt disponibile în patru nuanţe cromatice diferite, care nu au nicio legătură cu amenajarea realizată până în prezent pe bulevard, care s-a făcut în tonuri de maro şi roşu închis. FOTO, aici. 

CITEŞTE ŞI Investiții marca Negoiță: gard înalt de doi metri ca de lagăr, în jurul blocurilor 

Evenimentul Arte in Strada, aflat la prima editie, s-a desfasurat pe bulevardul Unirii, dinspre Piata Alba Iulia catre zona delimitata de intersectiile cu strazile Ion Pillat si Traian (zona ANL). A fost prilejul imbinarii mai multor forme de manifestare artistica, de la acrobații spectaculoase si miscari coregrafice de dans modern, pana la teatru gestual si teatru de papusi. Cateva mii de bucuresteni au asistat la un adevarat carnaval de culoare si exprimare artistica in aer liber.

Printre atractiile zilei s-au numarat statuile vivante, fiecare dintre ele spunand, prin limbajul gestual, o poveste a copilariei, captand deopotriva interesul copiilor, cat si al parintilor. Spectacolul a fost completat de marionete gigantice, papusi, jonglerii, acrobatii, dar si animatie. S-au adaugat actorii „Teatrului Masca”, acestia punand in scena spectacolul„Fior d’amor in Bucuresci”. Seara s-a incheiat cu „circul cu foc” al artistilor de la „Hypnosis”.

CITEŞTE ŞI Robert Negoiță construiește o sală polivalentă în Parcul Titan. Costul: 10,5 milioane euro. 

Cookies