BAZAR

Piaţa Progresu intră în reabilitare. La Apărătorii Patriei se construieşte una nouă

Consilierii locali din Sectorul 4 au aprobat luni, cu majoritate de voturi, un lot de trei priecte de hotărâre care vizează contractarea de către Primărie a unui împrumut de 9 milioane euro ce ar urma să fie folosit pentru alte două proiecte de Consiliu Local, respectiv la modernizarea Pieţei Progresu şi la reconstrucţia Pieţei Apărătorii Patriei, în apropierea celei de vânzare a mieilor de Paşte.

Singurul amendament adus proiectelor de hotărâre de Consiliu Local a fost propus de primarul Cristian Popescu Piedone care a menţionat că creditul nu va fi garantat de municipalitate, ci doar aprobat de autoritatea publică locală.

„Ținând cont de necesitatea asigurării unui comerţ civilizat în pieţele Sectorului 4, am iniţiat realizarea unui studiu de fezabilitate ca un prim pas în demararea procedurilor legale pentru realizarea unei astfel de investiţii”, se menţionează în raportul de specialitate al Primăriei Sectorului 4.

Conform sursei citate, atât Piaţa Progresu, cât şi Apărătorii Patriei se vor întinde pe o suprafaţă de cel puţin 1.800 de metri pătraţi, fiind construite pe două nivele compuse din parter şi etaj, pe structură metalică. „Zonele corespunzătoare magazinelor vor fi de aproximativ 1.650 metri pătraţi. Intrările, în număr de trei, vor fi prevăzute cu uşi glisante automate controlate în infraroşoru”, se specifică în document. De asemenea, acestea vor fi prevăzute cu aproximativ 750 de locuri de parcare şi o hală de asomare a animalelor.

Reprezentanţii administraţiei locale susţin că persoanele care au acum tarabe în cele două pieţe îşi vor păstra dreptul locativ în momentul finalizării lucrărilor de construcţie, oferinduli-se o suprafaţă comercială similară cu cea deţinută în prezent. „Toţi agenţii economici vor primi aceleaşi suprafeţe în noile proiecte”, a confirmat Ștefan Florescu, directorul Administraţiei Pieţelor Sector 4.

În luna ianuarie a acestui an, primarul Cristian Popescu Piedone a mai inaugurat o clădire de 1.600 de metri pătraţi în Piaţa Progresu, după o investiţie de 868.000 euro cu TVA din fondurile Administraţiei Pieţelor.

Potrivit deciziei consilierilor locali Sector 4, ratele la creditul de nouă milioane euro vor fi plătite de Administraţia Pieţelor Sector 4.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button