Piața Obor din București a devenit un subiect cunoscut datorită publicației britanice Financial Times.
Experiența trăită de britanici la tarabele românilor a fost povestită într-un reportaj de la cunoscuta publicație britanică.
Marea Britanie duce lipsă de legume precum salată, castraveți, roșii sau ceapă, în timp ce în Piața Obor găsești tot ce-ți dorești.
Bogăția de legume proaspete și de sezon din Piața Obor i-a uimit pe britanicii ajunși la București. În Marea Britanie, legumele sunt raționalizate în supermarketuri, însă în România nu se pune această problemă.
Conform agrointel.ro, britanica Eriga Wagner și-a relatat experiența personală în Piața Obor:
Cumpăr o salată frumoasă, untoasă, de la Florian cu 3 lei — adică cam 50 de pence — împreună cu câteva legături de ceapă de primăvară cu frunze lungi și luxuriante; ridichi crocante de un roșu aprins; pătrunjel și mărar. Totalul ajunge la 18 lei. De la taraba lui înălțată în piață, cu grămezi de produse de jur împrejur, Florian mă învață să spun „18” în română și aplaudă când reușesc la a treia încercare. Zâmbește când spun „mulțumesc” — Mulțumesc! — dar cam asta e întinderea românei mele, până acum”
Avem legume de sezon, și nu numai, din belșug!
În cadrul unui reportaj de pe 4 martie 2023, Financial Times a dat Piața Obor drept exemplu pentru bogățiile sale. De asemenea, a mai fost lăudată și amabilitatea producătorilor locali care își vând produsele la tarabe.
Autoarea Erica Wagner a mai spus și că Piața Obor ar putea fi cea mai mare și bine aprovizionată piață din București, sau poate chiar din România.
Un comerciant le-a recomandat britanicilor să cumpere de la el urzici și lobodă, pentru a le încerca.
Autoarea britanică a povestit că a cumpărat urzici, din care a făcut o ciorbă „catifelată”, folosind și puțin praz dulce și semințe de fenicul. În plus, a încercat și loboda, pe care spune că nu a întâlnit-o niciodată în Marea Britanie.
La final, a oferit chair și rețeta ciorbei de urzici preparate cu ingredientele cumpărate din Piața Obor.
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a lăudat reportajul britanicilor pe pagina sa de Facebook și a adăugat și rețeta lăsată de Erica Wagner:
2 sau 3 fire de praz, spălat bine, tăiat în bucăți de 2cm5 sau 6 legături (purtați mănuși!) de urzici, bine spălate2 lingurițe de semințe de fenicul2 lingurițe de unt2 lingurițe de ulei de măslineSare și piper750 ml de supă concentrată de legume sau de puiUn strop de sos vietnamez de peșteMărar și pătrunjelCăliți prazul în unt și ulei, într-o cratiță grea până când se înmoaie. Adăugați sare, piper și semințele de fenicul, și lăsați-le la călit pentru alte câteva minute. Adăugați urzicile, amestecați bine, turnați concentratul de supă și lăsați să fiarbă cam 10 minute. Lăsați să se răcească, apoi turnați totul într-un blender; folosiți blenderul cu încredere, până se lichefiază bine. O lingură mare de smântână adăugată acum va fi delicioasă. Acum e momentul să adăugați sosul de pește, precum și mărarul și pătrunjelul, după gust.”
Sectorul 2 are una din marile comori ale Bucureștiului, o comoară plină de diversitate și de viață, o comoară pe care străinii o apreciază la fel de mult ca și bucureștenii. De aceea, Piața Obor este vizitată de 30.000 de oameni săptămânal.”