BAZAR

Piaţă nouă la Apărătorii Patriei. VEZI IMAGINI

Lucrările de demolare a pieţei Apărătorii Patriei vor demara luni, începând cu ora 12.00, a anunţat administraţia locală.

În locul vechilor construcţii va fi ridicată o piaţă modernă, de 2.600 mp, cu etaj, destinată atât comercializării produselor alimentare, cât şi nealimentare.

La parterul acesteia, pe o suprafaţă de circa 1.830 mp, vor fi amenajate spaţii comerciale, grupuri sanitare şi vor fi amplasate tarabe pentru fructe şi legume. Alţi 700 mp vor fi utilizaţi pentru construirea unui miniabator pentru sacrificarea animalelor.

„Dorim continuarea tradiţiei, prin organizarea şi în 2012, pentru al patrulea an consecutiv, în noua piaţă Apărătorii Patriei, a singurului târg de miei vii din Capitală, dotat cu o hală de asomare ultramodernă, la standardele impuse de Uniunea Europeană”, a declarat primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

La etaj, pe o suprafaţă de circa 65 mp, vor fi amenajate birourile reprezentanţilor Direcţiei de Administrare a Pieţelor, grupuri sanitare, subsolul urmând a fi dotat cu spaţii tehnice, centrală de ventilaţie, centrală termică şi staţie de pompare.

„Zonele corespunzătoare magazinelor vor fi de aproximativ 1.650 metri pătraţi. Intrările, în număr de trei, vor fi prevăzute cu uşi glisante automate controlate în infraroşoru”, se specifică în raportul de specialitate care a stat la baza hotărârii de Consiliu Local Sector 4 privind aprobarea proiectului.

Valoarea totală a investiţiei este de 5.826.643 lei plus TVA, adică aproximativ 1,7 milioane euro. Banii provin dintr-un credit bancar, rambursarea ratelor urmând să fie făcută din fondurile proprii ale Direcţiei de Administrare a Pieţelor, respectiv din taxele percepute comercianţilor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button