Piața Matache din București se transformă. Va fi un hub cultural și gastronomic, anunță Primarul Sectorului 1

03 ian. 2022
1297 afișări
Piața Matache din București se transformă. Va fi un hub cultural și gastronomic, anunță Primarul Sectorului 1
Piața Matache din București se transformă. Va fi un hub cultural și gastronomic, anunță Primarul Sectorului 1. Sursă foto: Facebook/ Clotilde Armand

Studiul de fezabilitate pentru Piața Matache din București a fost scos la licitație de către Primăria Sectorului 1. Acest spațiu urmează să fie modernizat și transformat într-un punct de atracție pentru turiști, declară Clotilde Armand.

Piața Matache din București se transformă. Va fi un hub cultural și gastronomic, anunță Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, luni, pe pagina de Facebook. Edilul a dorit să înceapă anul cu vești bune.

Piața Matache din București se transformă

Clotilde Armand îi anunță pe bucureșteni că studiul de fezabilitate pentru Piața Matache din București a fost scos la licitație. Primăria Sectorului 1 își dorește să redea valoarea acestui reper cunoscut, dar și să facă zona istorică mai atractivă.

În aces sens, viitoarea Piață Matache din Capitală (un loc care are a fost neglijat în trecut) va deveni un hub cultural și gastronomic. Primăria Sectorului 1 își propune să fie un punct de atracție pentru viitorii turiști. A fost gândit și plănuit inclusiv un spațiu special pentru amplasarea atelierelor meșteșugărești.

Clotilde Armand mai declară în postarea făcută publică pe Facebook că Primăria Sectorului 1 vrea să demoleze construcțiile haotice din zona istorică aflată la intersecția Calea Griviței cu Calea Buzești, iar întregul cartier va fi transformat.

Va fi un hub cultural și gastronomic, anunță Primarul Sectorului 1

La parter vor exista spații moderne cu:

  • galerii acoperite,
  • parcare subterană construită la standarde europene.

La etaj vor exista:

  • o zonă pentru relaxare,
  • o locație pentru mici concerte,
  • cinema în aer liber,
  • cafenele, baruri și terase, a mai spus edilul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În data de 17 ianuarie 2022 se vor deschide ofertele pentru modernizarea Pieței Matache din București. Departajarea ofertelor se va face prin:

  1. preț,
  2. soluția abordată pentru reamenajarea spațiului,
  3. propunerile făcute pentru a crește atractivitatea zonei,
  4. soluția cu o amprentă cât mai scăzută de carbon.

Piața Matache din Capitală se află la intersecția Calea Griviței cu Calea Buzești. Este un loc cunoscut în care comercianții îl tranzitau la sfârșitul secolului al XIX-lea. Printre comercianți s-a aflat și măcelarul Loloescu Matache. Acesta și-a început afacerea după Războiul de Independență, în jurul anului 1879, moment în care a început să fie construită faimoasa hală Matache. La vremea aceea, intersecția Calea Griviței cu Calea Buzești se afla la marginea orașului.

Cookies