Piața Iosif Sava de lângă Cișmigiu, București, înecată în asfalt vs. Place de la Fontaine Timbaud, piațetă de cartier unde să-ți tragi sufletul în Paris

07 aug. 2022
4037 afișări
Piața Iosif Sava de lângă Cișmigiu, București, înecată în asfalt vs. Place de la Fontaine Timbaud, piațetă de cartier unde să-ți tragi sufletul în Paris

Două piațete discrete, o minimă intervenție din partea administrației locale și un rezultat magistral, în cazul Parisului. Comparația piațetelor din București și Paris aparține comunității ”Străzi pentru oameni” și poate fi sursă de inspirație pentru primarul Sectorului 1 de origine franceză Clotilde Armand.

Place de la Fontaine Timbaud din Paris este o piațeta de cartier, adaptată la noua realitate climatică.

Chiar și în vârful valului de caniculă poți să te odihnești liniștit aici pentru că natura oferă umbră, iar în integralitate asfaltul a fost eliminat și înlocuit cu piatră cubică și pavele, se arată într-o postare a comunității din București care oferă cele două exemple.

Spre deosebire, Piața Iosif Sava, care ar trebui concentrată în jurul statuii marelui muzicolog român, este o întindere mare de asfalt.

Comparăm cu Piața Iosif Sava, de lângă Cișmigiu care este o mare de asfalt și are doar 4% spațiu verde (90 m² din cei 2200 m²).

Denumirea corectă ar fi intersecția Iosif Sava, spun iubitorii Capitalei reuniți în comunitatea ”Străzi pentru oameni” din București.

O mare parte din centrul Capitalei, aflat în aria administrativă a Sectorului 1, este sufocat de mașini, unele parcate neregulamentar, pentru care din aprilie, ADP Sector 1 cu efective reduse, a început să le ridice de pe carosabil.

În mediul online, Sectorul 1 este criticat adesea pentru lipsa de intervenție asupra spațiilor verzi și a întreținerii lor.

Îți mai recomandăm și:

Cookies