Piaţa imobiliară din Capitala îşi revine încet dar sigur

de:
16 sept. 2011
0 Afișari
Piaţa imobiliară din Capitala îşi revine încet dar sigur

Pe piaţa spaţiilor de birouri din Bucureşti anul trecut a fost anunţat un singur proiect nou, şi anume, prima etapă a parcului de birouri Hermes Business Campus din Pipera, primit cu reticenţă la vremea respectivă inclusiv de către consultanţii imobiliari prezenţi la evenimentul de lansare organizat în Ambasada Belgiei.

În linişte, UniCredit semna cu Bog’Art un contract pentru realizarea unei clădiri de 15 etaje în Piaţa Presei Libere, a cărei construcţie a avansat puternic în acest an, structura metalică fiind ridicată. Până la sfârşitul anului ar trebui montată şi faţada, astfel ca în primăvară banca să îşi poată ocupa noul sediu.

În acest an însă lucrurile au început să avanseze şi pentru alte proiecte – Raiffeisen Evolution şi Strabag au realizat primul rând de piloni ai turnului Sky Tower, AFI Europe lucrează la un imobil de lângă mallul Cotroceni Park, în timp ce Radu Dimofte a început de asemenea lucrările la o clădire de pe Bulevardul Aviatorilor, lângă sediul Leumi.

Până spre sfârşitul acestui an ar putea fi începute şi lucrările la proiectul Ana Tower de lângă hotelul Crowne Plaza, dar şi la Floreasca Park, o dezvoltare realizată pe un teren cumpărat la începutul acestui an de Portland Trust de la omul de afaceri George Becali.

Citeşte mai multe despre revcenirea pieţei imobiliare pe www.zf.ro.

Cookies