ARHIVA B365

Piaţa Amzei se redeschide în week-end

Sambata 19 octombrie, la ora 11.00, va avea loc ceremonia de deschidere a Pieţei Amzei, urmata de un show culinar si de o sesiune de degustare de mancare si bauturi traditionale romanesti. Cu ocazia evenimentului dedicat redeschiderii locaţiei, în perioada 18 – 20 octombrie, intre orele 09.00 – 21.00, Piaţa Amzei organizează prima ediţie a Targului „Arome de sezon”. Intrarea la târg este liberă.

Bucureştenii sunt asteptati la Piata Amzei sa deguste si sa cumpere legume si fructe, produse autentic romanesti din Ardeal, Maramures, Bucovina si Muntenia, realizate in serie mica, dupa retete din batrani, paine de casa din cartofi si secara, suc natural de mere, palinca de Maramures şi tuica de Arges, branza si produse din carne din zonele Branului si Sibiului.

De asemenea, de la târg puteţi cumpăra carnati afumati, muraturi, castane coapte, miere si produse apicole bio, dulceturi de cirese negre, de nuci verzi, prajituri si ciocolata de casa, sirop de papadie, de brad si gem de prune
cu nuci, alune si migdale pralinate, mere glazurate, vin, zacusca, cascaval de casa, pastravi, costita de oaie, branza de burduf si telemea de oaie, delicatese moldovenesti din carne de curcan, specialitati ardelenesti din carne de porc, oaie si vita, placinte din Moldova, cozonaci si kurtos colaci, dar şi produse de artizanat.

Cei care vor participa la târg vor putea asista şi la concertele trupelor Etnic si Haiducii.

Piata Amzei are o suprafata desfasurata de 7.000 mp, este amenajata pe 3 nivele. La demisol este o piata agroalimentara acoperita, functionala tot timpul anului, la parter se găsesc magazine, florarii, fructe exotice si delicatese, iar la etaj se vinde peste proaspat, produse autentic romanesti din zona Sibiului, specialitati din pui si curcan, vita si oaie.

Primăria Sectorului 1 a investit 11 milioane de euro în reamenajarea Pieţei Amzei. După finalizarea lucrărilor de reabilitare, oficialii administraţiei publice locale au precizat că Piaţa Amzei stă închisă pentru că nu au mai avut bani şi personal pentru ea.

Piaţa a fost concesionată pe 35 de ani, pentru o sumă de cinci ori mai mică faţă de cea pe care voia iniţial să o obţină Primăria Sectorului 1, condusă de Andrei Chiliman. Licitaţia a fost câştigată de două firme. Patronul primei firme care a câştigat licitaţia este condamnat penal la 10 ani de închisoare pentru înşelăciune. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button