Pianista Elisabeth Leonskaja și dirijorul Horia Andreescu, în stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu“

21 apr. 2021
28 Afișari
Pianista Elisabeth Leonskaja și dirijorul Horia Andreescu, în stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu“

Vineri, 23 aprilie 2021, de la ora 19:00, Filarmonica „George Enescu” va transmite, pe canalele online, înregistrarea unui concert condus de Horia Andreescu în luna februarie 2020, cu un program integral Ludwig van Beethoven.

Marea pianistă Elisabeth Leonskaja a fost solista invitată să interpreteze, în seria „Beethoven 250“, Concertul nr. 2, în si bemol major, pentru pian şi orchestră, op. 19 al marelui compozitor german. Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” a mai avut în program, în Sala Mare a Ateneului Român, Uvertura Egmont și Simfonia nr. 4, în si bemol major, op. 60.

Elisabeth Leonskaja, care a studiat pianul în spiritul tradiţiei marilor muzicieni sovietici – David Oistrah, Sviatoslav Richter şi Emil Ghilels -, a câştigat în 1964, la București, competiţia de pian a Concursului „George Enescu“. „M-am întors cu bucurie de fiecare dată să cânt pe scena Ateneului Român, după ce am câștigat acest concurs. A fost un mare succes al vieţii mele, cariera mea concertistică a început probabil de la acel moment al câștigării Concursului Enescu”, a subliniat artista într-un interviu.

Stagiune online
Vineri, 23 aprilie, ora 19.00, Ateneul Român
Concert simfonic
Program
Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”
Beethoven 250

Dirijor
Horia Andreescu
Solistă
Elisabeth Leonskaja

Ludwig van Beethoven
Uvertura Egmont
Concertul nr. 2, în si bemol major, pentru pian şi orchestră, op. 19
Simfonia nr. 4, în si bemol major, op. 60

Înregistrarea concertului din 7 februarie 2020 va putea fi ascultată pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“: SITE , pe pagina de Facebook și pe canalul YouTube.

Partener media al evenimentului este Radio România Muzical.
Înregistrarea este transmisă, vineri-seară, și pe pagina de Facebook a Radio România Muzical.

Sursă foto: Facebook/ Filarmonica „George Enescu”

Cookies