Piața Revoluţiei, TRANSFORMATĂ într-un „mare spaţiu pentru pietoni şi biciclişti”

de:
24 iul. 2013
0 Afișari
Piața Revoluţiei, TRANSFORMATĂ într-un

„Piata Revoluţiei va deveni în curând pietonală. Acum analizăm cum vom putea devia traficul pe acolo. Vor fi numai două benzi de circulaţie în bucata de Calea Victoriei. Se vor face două benzi mari de biciclete şi se vor mări trotuarele”, a precizat Ion Dedu în cadrul unei dezbateri despre pasajele pe care Primăria Capitalei vrea să le construiască la Piaţa Presei Libere, scrie gandul.info.

„Politica noastră este să oprim circulaţia în inelele Capitalei. Aşa se întâmplă în toate marile oraşe. Inelul principal al Capitalei se opreşte la Piaţa Victoriei – Titulescu – Iancu de Hunedoara”, şi-a justificat Ion Dedu măsura.

Proiectul face parte dintr-un plan mai larg al primăriei care priveşte întreaga Cale a Victoriei. Potrivit acestuia, Calea Victoriei va putea fi străbătută la pas de către pietetoni, de la Guvern şi până la Cheiul Dâmboviţei, potrivit proiectului de lărgire a trotuarelor de pe Calea Victoriei, propus de Primăria Capitalei.

Lucrările pentru proiect vor începe cel mai devreme în toamnă, iar în cea mai mare parte a Căii Victoriei vor fi două artere de circulaţie. De-a lungul arterei vor fi construite şi piste pentru biciclete, care vor mărgini trotuarele.

Cookies