Petrom a scumpit masiv benzina VEZI PREȚURILE

de:
23 feb. 2012
0 Afișari
Petrom a scumpit masiv benzina VEZI PREȚURILE

Astfel, la staţia de la Eminescu, un litru de Euro Diesel 5 a ajuns la 5,97 de lei, de la nivelul anterior de 5,88 de lei, scrie Capital.ro Un litru de Premium Fără Plumb 95 se vinde la Petrom cu 5,79 de lei, de la 5,67 de lei, iar un litru de Top Premium 99+ are un preţ de 6,16, preţul anterior fiind de 6,04 lei. În asanblu motorina a fost scumpita cu 9 bani, iar benzina cu 12 bani.  Problemele din Iran cu livrările de petrol către statele europene, care a dus la creşterea cotaţiei internaţionale a ţiţeiului, şi-au produs efectele şi pe piaţa românească. Lukoil România, cea de-a treia companie în funcţie de numărul de staţii, a majorat deja de ieri preţul benzinei.

Scumpirea este de trei bani pe litru şi a fost aplicată la sortimentul Euroluk 95, adică cea mai ieftină benzină comercializată de companie, conform datelor publicate pe site-ul lukoil.ro. Astfel, preţul mediu al unui litru de benzină Euroluk 95 la staţiile proprii este de 5,6 lei. Celelalte preţuri au rămas nemodificate, acestea fiind de 6,07 lei – benzina Ecto 98, 5,77 de lei este preţul unui litru de motorină Euro L Diesel şi 5,94 lei – Ecto Super Diesel.

Lukoil nu a mai operat nicio modificare a preţurilor benzinei şi motorinei de la jumătatea lunii ianuarie. În această lună, compania a scumpit însă cu 17 bani litrul de GPL, de la 3,01 lei la 3,18 lei.  Deocamdată, Rompetrol nu a operat modificări de preţ la niciun sortiment de carburant.

Cookies