Petroliştii americani îşi mută sediul din Londra în Bucureşti

de:
09 feb. 2011
0 Afișari
Petroliştii americani îşi mută sediul din Londra în Bucureşti

Hunt Oil Company of Romania (HOCR), filială a Hunt Oil Company din oraşul american Dallas, a anunţat astăzi mutarea biroului din Londra în Bucureşti, potrivit unui comunicat al companiei, preluat de webpr.ro.

„România prezintă un potenţial uriaş pentru noi descoperiri, ca de altfel întreaga regiune”, a declarat Tom Cwikla, preşedintele Hunt Oil Company of România. „România dispune de o forţă de muncă calificată şi motivată, cumulate cu o experienţă îndelungată în domeniu şi o infrastructură deja existentă pentru industria petrolului şi gazelor. Suntem încrezători ca aplicarea unor tehnologii de ultimă ora în licenţele noastre de explorare vor duce la descoperirea de noi depozite de gaze şi petrol în următorii an”.

În septembrie 2010, HOCR a semnat un parteneriat cu OMV-Petrom pentru două licenţe de explorare în România. Mark Sturgess, proaspăt numit director general al birourilor regionale Hunt Oil din Bucureşti, a declarat: „România este un centru strategic în dezvoltarea noastră regională, datorită poziţiei sale excelente şi relaţiilor istorice de cooperare cu sud-estul Europei şi Orientul Mijlociu”.

„Suntem încântaţi să ne extindem operaţiunile în Romănia şi să ne conducem toate activităţile de explorare din Europa de la Bucureşti. Sperăm că aceste două licenţe obţinute în România să fie doar primele dintr-o serie de oportunităţi de dezvoltare în regiune”, a declarat Cwikla.

Fondata in 1934, compania americană se axează pe activităţi de explorare şi producţie în industria de petrol şi gaze din Statele Unite şi întreaga lume. Principalele operaţiuni se desfăşoară în zone din Statele Unite şi largul Golfului Mexic, Canada, Yemen şi Peru.

Cookies