Petreceri uriașe de Halloween în cluburile din București. Sute de persoane au participat. S-au dat amenzi de zeci de mii de lei 

31 oct. 2021
411 Afișari
Petreceri uriașe de Halloween în cluburile din București. Sute de persoane au participat. S-au dat amenzi de zeci de mii de lei 
Petreceri uriașe de Halloween în cluburile din București. Sute de persoane au participat. S-au dat amenzi de zeci de mii de lei 

Petreceri uriașe de Halloween în cluburile din București au fost descoperite azi-noapte de polițiști. Se pare că în plină criză medicală, sute de persoane au participat la aceste evenimente. S-au dat amenzi de zeci de mii de lei în două cluburi din Sectorul 1.

Cu toate că Bucureștiul se află într-o situație delicată în criza medicală provocată de pandemie, aseară au avut loc petreceri de Halloween ilegale în două cluburi din Sectorul 1 al Capitalei.

Petreceri ilegale de Halloween în București

Sâmbătă noaptea, 30 octombrie, polițiștii din București au descoperit două petreceri de Halloween ilegale în două cluburi din Sectorul 1. Conform informațiilor, în ambele cluburi erau câteva sute de persoane care petreceau. S-au dat amenzi de zeci de mii de lei.

Informare a Poliției Capitalei

Conform unei informări a Poliţiei Capitalei, sâmbătă, 30 octombrie, în jurul orei 18.15, poliţişti din cadrul Secţiei 1 s-au  sesizat din oficiu cu privire la evenimente. Aceștia au descoperit că în interiorul unui club din Sectorul 1 are loc o petrecere ilegală de Halloween. Doar aici au fost identificate aproximativ 200 persoane care se distrau fără să respecte măsurile de protecție. Mai mult, poliţiştii  au verificat certificatele digitale ale participanților, fiind constatate mai multe nereguli care au fost sancționate drastic.

Astfel, proprietarii clubului au fost amendaţi cu 9.000 de lei. Mai mult, trei petrecăreţi au primit amenzi de cate 10.000 de le, atât pentru lipsa măştii de protecţie, cât și a declaraţiei pe propria răspundere. De asemenea, au fost aplicate alte două sancţiuni contravenţionale operatorului economic în valoare de 9.000 de  lei pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire  prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, încă o petrecere  de Halloween a fost descoperită în jurul orei 1:00, azi-noapte, într-un alt  club tot din Sectorul 1. La fel, și acolo au fost descoperite vreo 200 de persoane. Acestea au fost verificate cu privire la certificatul verde. Într-un final, au fost date trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 de lei pentru lipsa declaraţiei şi pentru nepurtarea măştii.

De asemenea, societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 20.000 de lei pentru desfăşurarea activităţii cu publicul după ora 21.00 şi pentru desfăşurarea activităţii de tip club într-o perioadă când acest lucru era interzis.

Controalele în București continuă și nu doar la petreceri

Tot sâmbătă, poliţiştii din București au continuat activităţile de verificare a respectării măsurilor aflate în vigoare privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, atât pe stradă, cât și în diferite localuri sau mall-uri.

Astfel, au fost legitimate şi consiliate 735 de persoane pentru a descoperi dacă au sau nu certificatul verde în locaţiile în care este necesar.

Au fost constatate şi aplicate 450 de sancţiuni contravenţionale, avertismente  şi amenzi de peste 105.000 de lei doar în ultimele 24 de ore. De asemenea, au fost întocmite şi două dosare penale pentru săvâşirea infracţiunii de uz de fals, după ce două persoane au  prezentat certificatele altor persoane și nu ale lor.

Vezi video cu petrecerile aici.

Cookies