Petrecerea s-a terminat, revenim la realitate! Ce prețuri au crescut în România începând cu 1 ianuarie 2021

02 ian. 2021
56 Afișari
Petrecerea s-a terminat, revenim la realitate! Ce prețuri au crescut în România începând cu 1 ianuarie 2021

Scumpiri în lanţ pentru români odată cu trecerea în nou an. Momentan, vom plăti mai mult pentru lumină, benzină şi ţigări în 2021, potrivit noilor prețuri intrate recent în vigoare.

Anul 2021 aduce după el şi noi scumpiri la mai multe produse, dar şi facturi mai mari.

Ce prețuri au crescut

Preţurile produselor pentru care s-au majorat accizele s-au mărit, chiar de azi, 1 ianuarie 2021. Este vorba despre preţul ţigărilor, carburanţilor şi al energiei electrice. În plus, de vineri, odată cu Nou An, românii sunt obligaţi să scoată mai mulţi bani din buzunar şi pentru energie electrică.

Calcul: Preţul energiei electrice creşte cu până la 26% Mai exact, cei care beneficiază de tariful universal şi nu şi-au schimbat furnizorul se vor trezi cu scumpiri după ce piaţa energiei electrice a fost liberalizată total. Ministrul Muncii: Alocaţia pentru copii va fi 214 lei pe lună din ianuarie.

Cum arată un calcul

Preţul energiei electrice creşte cu până la 26%, potrivit unui calcul făcut de Asociaţia Energie inteligentă.

Concret, la un apartament cu două camere, consumul mediu lunar este de 120 kWh/ lună. Dacă proprietarul plătea până ieri 60 de lei, acum, după 1 ianuarie, va plăti pentru acelaşi consum 70-75 lei lunar. De azi, se scumpesc şi carburanţii, şi ţigările Tot de astăzi, 1 ianuarie 2021, se scumpesc şi carburanţii, în urma creşterii accizelor.

Preţul unui litru de benzină fără plumb creşte cu aproape 6 bani, iar un litru de benzină cu plumb se scumpeşte cu peste 6 bani. Benzina şi motorina se vor scumpi de la 1 ianuarie Şi pentru un litru de motorină trebuie să plătim cu aproape 6 bani mai mult. Şi ţigările se scumpesc luna aceasta, iar din aprilie, acciza totală urmează să fie majorată în două etape. Statul va încasa cu 1,2 lei în plus pentru fiecare pachet de ţigări, iar România are peste 4.000.000 de fumători.

Cookies