Petrecerea s-a terminat, acum nota de plată. Amenzi de aproape 600.000 de lei în piețele din București, după controalele de final de an ajunse la bilanț

05 ian. 2023
203 Afișari
Petrecerea s-a terminat, acum nota de plată. Amenzi de aproape 600.000 de lei în piețele din București, după controalele de final de an ajunse la bilanț
Petrecerea s-a terminat, acum nota de plată. Amenzi de aproape 600.000 de lei în piețele din București, după controalele de final de an ajunse la bilanț. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectura Capitalei anunță că, în perioada sărbătorilor de iarnă, s-au realizat mai multe controale în piețele din București. Vizate au fost și unitățile de procesare, prelucrare, depozitare, valorificare și de alimentație publică, centrele comerciale și târgurile din oraș. În urma acestora, Prefectura Capitalei a dat amenzi de aproximativ 600.000 de lei. Totodată, au fost confiscate sume de bani, dar și produse în valoare de peste 100.000 de lei.

Petrecerea s-a terminat, acum nota de plată

În baza Planului comun de măsuri stabilit ca urmare a dispoziției prefectului Capitalei, pentru intensificarea acțiunilor de monitorizare și verificare întreprinse în perioada sărbătorilor de iarnă, în vederea respectării legislației în domeniul normelor sanitar – veterinare, protecţiei consumatorilor și sănătății publice pe raza Municipiului București, au fost aplicate amenzi în cuantum de aproximativ 600.000 de lei, anunță instituția.

Măsura menționată mai sus a fost dispusă la data de 8 decembrie 2022, în ședința Colegiului Prefectural. La acea dată, a fost adoptată o hotărâre privind constituirea unor Comisii mixte de control, care au desfășurat acțiuni de verificare în piețe agroalimentare, unități de procesare, prelucrare, depozitare, valorificare și de alimentație publică, centre comerciale și târguri din București.

„Scopul deciziei a fost verificarea condițiilor igienico-sanitare și pentru siguranța alimentelor, inclusiv în centrele neautorizate, în vederea prevenirii toxiinfecțiilor alimentare, dar și combaterea activităților de comerț ilegal”, transmite Prefectura Capitalei.

Prefectura Capitalei: Amenzi de aproape 600.000 de lei în piețele din București

Activitatea comisiilor de control a fost coordonată de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică București, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului – Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor București, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București.

Controalele din București au avut loc în ultimele săptămâni din luna decembrie, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă.

Astfel, în urma acțiunilor de control, Prefectura Capitalei anunță că, au fost aplicate aproximativ 150 de amenzi în cuantum de aproape 600.000 de lei și au fost confiscate cantități de bani, dar și produse în valoare de peste 100.000 de lei.

Prefectul Capitalei îi sfătuiește pe bucureșteni să își facă aprovizionarea doar din centrele autorizate, care sunt special amenajate pentru comercializarea diverselor produse agroalimentare. Totodată, Toni Greblă îi sfătuiește pe locuitorii Capitalei să acorde o atenție sporită calității alimentelor cumpărate, astfel încât să se reducă riscul unor eventuale probleme de sănătate.

Cookies