Petrecerea de pietoni. VIDEO

de:
25 apr. 2012
6 Afișari
Petrecerea de pietoni. VIDEO

Miercuri după-amiază, circa 30 de tineri au organizat o petrecere pe trecerea de pietoni de la intersecţia dintre Bd. Dacia şi Calea Dorobanţilor. Efectul acestei iniţiative şi claxoanele aferente nu au întârziat să apară.

”Povestea a început din dorinţa de a ne simţi bine. Cred că toţi oamenii au acestă dorinţă, dar puţini o conştientizează cu adevărat. Pentru a îndeplini această dorinţă, noi, un grup de prieteni, am iniţiat două evenimente prin care am încercat să îi surprindem plăcut pe ceilalţi oameni. Înainte de petrecerea de pietoni am organizat o sesiune de râs în metrou. Prin aceste evenimente am încercat să îi scăpăm pe oameni de stresul zilnic şi să îi facem, pentru moment, să uite de grijile de zi cu zi. Trebuie să ieşi pentru o secundă din starea aceea. Pentru mine, cel mai bucuros moment este acela în care cineva zâmbeşte sau dansează cu noi pentru că ştiu că i-am dat acelui om posibilitatea să vadă, pentru o secundă, diferenţa dintre a te simţi bine fără niciun motiv şi a fi cufundat în problemele de zi cu zi”, a explicat Andrei Tudose, unul dintre organizatorii petrecerii de pietoni, campanie iniţiată de creatorii proiectului Delivering Life.

Nici vântul intens, nici claxoanele şoferilor nu i-au oprit pe membrii Delivering Life în iniţiativa lor de a-i face pe oameni să zâmbească. Potrivit lui Tudose, cei mai mulţi oameni au zâmbit la vederea petrecerii de pietoni.

Sesiunea de râs în metrou a vizat stârnirea zâmbetelor în mai multe trenuri de metrou din Bucureşti. ”Scenariul era cam aşa: intram câte doi în metrou şi începeam să râdem gălăgios fără motiv. Iniţial oamenii se uitau la noi şi se dădeau la o parte. Eliberezi foarte repede scaunele prin această metodă. Apoi, din acelaşi vagon mai apărea o persoană sau două şi începea o nouă rundă de râs zgomotos, ca şi cum nu ne-am fi cunoscut. După patru – cinci staţii râdeam noi toţi şi începeau şi călătorii să zâmbească. La cea de-a patra iniţiativă am reuşit să facem un vagon întreg să râdă”, a mai spus Andrei Tudose.

O nouă campanie asemănătoare petrecerii de pietoni va fi organizată tot în Capitală, peste trei săptămâni, potrivit lui Tudose.

Cei care vor să participe la astfel de iniţiative trebuie să se înscrie pe site-ul deliveringlife.com.

Cookies