Petrecere pe ritmuri reggae la Poiana urbană, săptămâna aceasta INTRAREA GRATUITĂ

de:
03 sept. 2013
0 Afișari
Petrecere pe ritmuri reggae la Poiana urbană, săptămâna aceasta INTRAREA GRATUITĂ

Programul Poiana Urbană, 5-8 septembrie 2013:

Joi, 5 septembrie, de la ora 16.20, Republica Verde Sound Invasion va deschide primele acorduri reggae ale Festivalului, iar de la ora 17.00 o să dansăm pe elegantul ritm Naif (Dj Set). La ora 18:00, îl vom aplauda pe cel mai tânăr selector reggae din România – Dippa Wizz (dub & roots reggae), iar de la 19.30, Sara Alexander va aduce în Poiană ritmuri dub, newroots amestecate cu sunete atent mixate din ritmurile actuale reggae via raggadubstep. De la ora 21.00 se va dansa pe muzica Costa del Dub (live dj set cu Phlo Da Shaolin în prim plan), iar de la ora 22.00, MR LEVY aduce de la Cluj balansul reggae al unui artist cu o excelentă ascensiune pe piaţa de gen.

Vineri o luăm de la capăt: la ora 16.20, General Escu vine cu pickup-ul personal, asezonat de discuri originale, rarităţi şi selecţii speciale reggae, la ora 18.00, DJ Undoo, unul dintre cei mai buni producători din zona reggae, aduce o selecţie muzicală actuală, dinamică şi balansată, iar de la 19.30, echipa Serious Dub preia Piaţa Universităţii cu sunete armonice de dub şi ritmuri energice de ‘steppa’. Tzuc & Patsy vor fi picanteria zilei de vineri şi ne vor încânta cu ritmuri din Caraibe şi Africa şi vor încerca să ne ajute să descoperim groove-ul care înglobează cele patru valori ale muzicii reggae : peace, love, unity & respect. Headline-ul zilei este Johnny King, un artist reggae complex, cu activităţi muzicale uzuale în Franţa, Germania, Elveţia şi România.

Sâmbătă, 7 septembrie, ne dăm întâlnire la Universitate, tot la ora 16.20: Johnny Vlach & Tibi – 2 ploieşteni din noul val de reggae românesc ne promit că vor schimba atitudinea capitalei, iar de la ora 18.00 îl vom urmări pe Stevie Bass, un veteran în scena reggae, solist, selector şi producator muzical. De la ora 19.00, ne mutăm pe esplanada de langa statui, unde îi vom urmări pe cei de la Chelsoi Free Reggae Jam – un experiment muzical cu multe fuziuni de stiluri, iar apoi scena va deveni deschisă tuturor artiştilor care vor să experimenteze un JAM-SESSION REGGAE. Tavi Tone, unul dintre cei mai vechi promotori reggae din România va încălzi apoi atmosfera, iar seara se va termina cu recitalul EL NEGRO, cel mai titrat nume reggae românesc, cu o experienţă scenică de 13 ani de muzică live.

Duminica, 8 septembrie, la ora 16.20, Radio Republica Verde Crew vine în Poiană, cu experienţa unei echipe care promovează intens reggae-ul românesc. De la ora 17.00, o să aplaudăm Planul Jim, proaspăt întors din Spania, după un schimb de experienţe muzicale de aproape un an, iar de la ora 19.00, îl vom urmări pe Radhoo RootBwoy, un selector cu o viziune contemporană. De la ora 20.30, o să ne mutăm din nou pe esplanada de lângă statui şi ne vom bucura de o zi de duminică relaxantă. Lady Helenne prezintă primul ei concert acustic, un recital premium a uneia dintre vocile feminine de top a muzicii reggae româneşti. La ora 21.00, King Julien îşi va valorifica experienţa de promoter şi selector reggae, iar săptămâna va fi încheiată cu stil de către Pacha Man, poate cel mai controversat şi totodată apreciat artist reggae român, cu un background muzical solid şi o experienţă de sute de live-uri şi piese înregistrate.

Accesul la toate evenimentele din Poiană este gratuit, precum şi WI-FI-ul oferit de cei de la Idilis în zona de la „Statui”.

Poiana Urbană este un eveniment de mari proporţii, care îşi propune să încurajeze folosirea spaţiilor publice în scopuri culturale şi recreative, este un pretext de socializare şi relaxare pentru toţi bucureştenii, o altă metodă de a-ţi petrece weekend-urile care te prind în capitală. Cea de-a doua ediţie a proiectului Poiana Urbană se desfăşoară în perioada 11 iulie – 15 septembrie 2013, în

Piaţa Universităţii din Bucureşti, la „Statui”.
Poiana Urbană este un eveniment organizat de Asociaţia Art Laboratoire, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti prin ArCuB, 360 Revolution şi The Institute, finanţat de Ministerul Culturii.

Cookies